NB III

2023.11.12. 15:28

Szudáni válogatott csatár duplájával kapott ki a Dorogi FC

A Dorogi FC toronymagas esélyese volt a hétvégi találkozónak.

Herczeg István

Matteo Lucarelli (zöldben) a Dorogi FC és az Opus Tigáz Tatabánya ellen is pályára lépett

Forrás: FB/Dorogi FC

NB III., Észak-Nyugati csoport, 15. forduló
Dorogi FC-ETO Akadémia 0-3 (0-1)
Dorog, vezette: Maml Z. (Nagy B., Burján I.)
Dorog: Tulipán - Tóth, Ferkó Á., Selmeci (Harmat, 46.), Berkó (Balla, 17.), Hoszpodár (Vigh, 46.), Papp, Kovács, Szerencsi, Barna (Forgó, 46.), Lénárth. Vezetőedző: Bekő Balázs.
ETO: Sebők - Csáki, Lucarelli, Hamed Yasin (Balajthy, 84.), Nagy, Mitring, Rátonyi (Óvári, 79.), Kröhn, Keresztes, Herczeg (Décsy, 67.), Bánáti (Zója-Katona, 84.). Vezetőedző: Szekeres Adrián.
Gólszerzők: Hamed Yasin (25., 83.), Bánáti (72.)

Mindig nehéz „második” csapat ellen játszani, hiszen bármikor lehetnek visszajátszók a csapatban. Ha csak a tabellára nézünk, akkor a Dorogi FC toronymagas esélyese volt a hétvégi találkozónak, hiszen Bekő Balázs alakulata a hatodik helyről várta ezt a derbit, míg az ETO Akadémia a kiesés elől menekül, és mindössze két csapatot tudott megelőzni a tabellán. A „nagy” ETO viszont vezeti az NB II.-t, így egy esetleges feljutás esetén kifejetten fontos, hogy a második csapatuk az NB III.-ban maradjon. Ennek megfelelően erre a találkozóra több játékost adtak „vissza” a második csapatnak. Kezdett a szudáni válogatottal az Afrika Kupát is megjáró Hamed Yasin, aki 2020 óta minden szezonját az NB II.-ben töltötte. Hátul ott volt Keresztes Krisztián, aki idén 11-szer volt kezdő az NB II.-t vezető győri csapatban, és korábban Dorogon is szerepelt. Szintén a kezdőben kapott lehetőséget a német Christopher Kröhn, aki ugyancsak alapembere a nagycsapatnak. 

Ilyen előjelekkel aztán a Dorogi FC csak szenvedett a pályán, míg a győri csapat három helyzetét is kihasználta, ebből kettőt a szudáni Hamed szerzett. Ezzel a vereséggel a Dorogi FC egy másfél hónapos veretlenségi szériát bukott el, és visszacsúszott a hetedik helyre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában