Súlyemelés

2023.11.10. 15:54

Most minden résztvevő aranyérmet nyerhetett

Ismét kiválóan szerepeltek a tehetséges oroszlányi súlyemelő-palánták a minősítő versenyen.

Petrik József

Bagócs mester hét tanítványa körében

Forrás: 24 Óra

A novemberi minősítő versenyt az Oroszlányiak Városi SK szervezte, nagy sikerrel. Az egyik szurkoló szerint, óriási élményt nyújtottak a rendezők mind a versenyzőknek, mind a nézőknek és a szülőknek. Jöttek sportolók Kisújszállásról, a fővárosból, a BKV Előre SC-ből, Győrből valamint Székesfehérvárról is. A viadalon újdonság volt, hogy minden versenyző aranyérmet kapott. A vendéglátók hét, roppant fiatal súlyemelőt indított. Közülük négyen először vett részt ilyen sporteseményen. Volt is izgalom az újoncok között...

Leány kölyök korcsoportban (8-9 évesek) a Vadász testvérpár, Krisztina és Alexandra egyaránt ragyogóan helyt álltak, és mindketten az élen végeztek a 32 kilós, illetve a 3 kilós súlycsoportban. Kelemen Vivien sem ijedt meg az ellenfelektől és a kihívástól, és 90 pontot teljesített.

A serdülő 73 kilósok között 13 évesen indult el Krasznai Levente, aki 30 kg-ot szakított és 45 kg-ot lökött. Ez kifejezetten szép bemutatkozás volt tőle. Végh Koppány viszont ebben a súlycsoportban 9 kilóval megjavította a saját rekordját, amellyel a serdülő országos bajnokságon is aranyérmes lett volna. Koppány 38 kg-ot szakított és 55 kg-ot lökött.

Németh Rudolf (67 kg), a 10-12 éves fiúk között, szokásához híven, ragyogóan szerepelt. 30 kg-ot szakított és 40 kg-ot lökött. Zolnai Rajmund, az oroszlányiak 40 kilós serdülő bajnoka most 41 kilót szakított és 53 kilót lökött, amelyen már harmadszor teljesítette a serdülő szintet.

- Ebben az esztendőben ez a verseny fogott meg engem legjobban, mert a gyerekek kiválóan teljesítettek. A szülők segítésben és drukkolásban alkottak nagyon nagyot. Gratulálok a gyerekeknek, köszönöm a szülőknek és a többi segítőnknek az önzetlen munkájukat! – emelte ki Bagócs János, az OVSK edzője.

De a szakember köszönetet mondott a Mikhel testvéreknek, Breitner Viviennek, valamint a verseny bíróinak, kiemelten Benedek János olimpiai bronzérmes, világbajnok Nemzetközi Fair play díjas, ex oroszlányi versenyzőnek, valamint a volt városi főorvosnak, Mátics Istvánnak és a Chudik Lajos súlyemelő terem kezelőjének.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában