Kemma.hu videó

2023.11.30. 11:16

Lisztes Krisztián bombagólja is az elhunyt tokodi gólkirály családját segítette +fotók, videó

Lisztes Krisztián, az ezredforduló egyik legjobb magyar futballistája, illetve Szűcs Mihály, az 1995-ös Bajnokok Ligájában szereplő ferencvárosi csapat oszlopos tagja is pályára lépett a közelmúltban megrendezett tokodi jótékonysági futballgálán, melynek bevételét a Zsolnay család megsegítésére ajánlottak fel.

Kemma.hu

Parádés mérkőzéseket, gyönyörű gólokat és igazi sztárokat is láthatott a közönség

Forrás: Kemma.hu

Az eseményen Kordik Szabolcs, a rendezvény moderátora köszöntötte a jelenlévőket, majd Bánhidi László polgármester mondott beszédet. A nagyközség vezetője szerint a sportesemény sokkal több egy átlagos labdarúgó tornánál, hiszen a jótékonysági gála értéket képvisel, emléket állít egy nagyszerű sportolónak, kiváló embernek, szerető férjnek, gondoskodó édesapának, Zsolnay Zsolt Pálnak. Megköszönte a szervezők és segítők munkáját, a csapatoknak pedig sportszerű, sérülésmentes játékot kívánt.

Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője, a megyei labdarúgó szövetség elnökségi tagja és a játékvezetői bizottság elnöke úgy véli, hogy a gála is megmutatja, mekkora összefogás rejlik a sport világában. Méltatta Zsolnay Zsolt Pált, aki az előző szezonban az utolsó bajnokin azért nem lépett pályára, hogy barátjával együtt lehessen társgólkirály. Bízik benne, hogy a jövőben hagyománnyá válik a torna és minden évben megemlékezhetnek a tragikus hirtelenséggel elhunyt labdarúgóról.

A Tokodi Sportegyesület nevében Robotka Bence emlékezett: említette, hogy Zsolnay Zsolt Pál 2022-ben igazolt Tokodra, a Magyar Labdarúgó Szövetség Adatbankjának statisztikái szerint több mint 240 mérkőzést játszott és 260 gólt lőtt. Alázatos embernek ismerte, a futball volt életének egy része, mindig lehetett rá számítani.

Kordik Szabolcs külön méltatta a szervezőket, Keil Jánost és Kiss Lászlót – utóbbi egyben a Tokod SE elnöke is – majd köszönetet mondott az önkormányzatnak, a Tokod Nagyközségért Alapítványnak és mindenkinek, aki szerepet vállalt az emléktorna megszervezésében. Ezt követően egy perces néma csenddel emlékeztek Zsolnay Zsolt Pálra, majd a Dorogi Öregfiúk és a Tokodi Öregfiúk párharcával elkezdődött a gála. A torna két játékvezető Farkas Bence és Kurali Zoltán volt.

Parádés mérkőzéseket, kiélezett küzdelmeket, gyönyörű gólokat és igazi sztárokat is láthatott a közönség. A Fradi Baráti Társaság színeiben pályára lépett Lisztes Krisztián és Szűcs Mihály is, akik bizonyították: a kor csak egy szám, aktív pályafutásuk lezárást követően is képesek villanásokra. A Művészválogatottban helyet kapott például az Éjjel-Nappal Budapest Lalija, Kamarás Norbert, valamint a sorozatban Gábort játszó Király Peti is. Megcsillogtatta tudását többek között Balázs Pali és DJ Spigiboy is.

Az első helyet a Fradi Baráti Társaság szerezte meg, második lett a Dorogi Öregfiúk, megelőzve a Művészválogatott két csapatát és a Tokodi Öregfiúkat. Az eredményhirdetés alatt Bánhidi László és Kiss László adta át a trófeákat.

A sportcsarnok bejáratánál adománygyűjtési céllal egy urnát is elhelyeztek. A tombolahúzás során Kamarás Norbert és Király Peti kihúzták a tombolákat. A szervező egyesület a torna teljes bevételét a belépőjegyek árával együtt a Zsolnay család részére ajánlották fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában