Kézilabda

2023.11.18. 08:00

Kötelező a győzelem a Kék Tigrisek számára

A sereghajtó "kis" Veszprém lesz a Tatabánya ellenfele.

Petrik József

Nyerhető meccs vár Ancsinékra (kékben)

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kézilabda, NB I., férfi, 10. forduló 

MOL Tatabánya KC–Fejér B.Á.L. Veszprém 

Tatabánya, Multifunkcionális sportcsarnok, szombat, 18.30. 

A Kék Tigrisek 12 ponttal a harmadik helyen tanyáznak, a „kis” Veszprém ezzel szemben csak a 14., vagyis utolsó és mindössze két pontot gyűjtött eddig. Azaz a hétvégi mérkőzés favoritja egyértelműen a hazai együttes. Korábban sok borsot tört már a a holnapi rivális a tatabányaiak orra alá, aztán az előző szezonban megváltozott ez a tendencia. A Bányász oda-vissza elverte az Éles József edző irányította gárdát. 

– Így igaz, az elmúlt szezonban kétszer is legyőztük a Fejér B.Á.L. Veszprém csapatát, mégpedig magabiztosan – jegyezte meg Tombor Csaba, a házigazdák vezetőedzője. – Ami nehézséget jelenthet, hogy ilyen rövid idő alatt kétszer kellene csúcsformába lendülnünk. Gondolok itt a Sporting CP elleni Európa Liga-meccsre és a most hétvégi bajnokira. De nekünk így is, úgy is nyernünk kell, ezért igyekeznek a játékosaink a tudásuk legjavát adni. 

A MOL Tatabánya KC jelen pillanatban a harmadik helyet foglalja el a táblázaton 12 pontjával, ennek köszönhetően egy ponttal előzi meg a Ferencvárost és kettővel a Balatonfüredet. Ez is bizonyítja, hogy mekkora a harc a képzeletbeli dobogó harmadik fokáért. Illetve most mutatkozik meg, hogy mennyit érhetett volna egy tatabányai győzelem Komlón… 

– A mi együttesünk nagyobb játékerőt képvisel, mint szombati ellenfelünk – emelte ki Tombor mester. – Úgy gondolom, jobban védekezünk és hatékonyabban tudjuk lezárni a támadásainkat. Nekünk most, hazai pályán nem lehet más célunk, mint a két bajnoki pont begyűjtése… 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában