NB III

2023.11.12. 17:21

Katona első idei gólja három pontot ért az újra listavezető Opus Tigáz Tatabányának

Idén már egyszer győzött a Tatabánya a Szombathely ellen, most sikerült másodjára is.

Az Opus Tigáz Tatabánya (kékben) egy góllal múlta felül a szombathelyi csapatot

Forrás: FB/Opus Tigáz Tatabánya

NB III., Észak-Nyugati csoport, 15. forduló
Opus Tigáz Tatabánya-Szombathelyi MÁV Haladás VSE 1-0 (1-0)
Tatabánya, vezette: Juhász B. (Deme R., Vargha T.)
Tatabánya: Lóth - Molnár, Krupánszki, Székely, Katona - Letenyei (Hadobás, 92.), Kovács, Szegleti - Árvai (Forró, 64.), Kiprich, Kocsis (Szalánszki, 50.). Vezetőedző: Gyürki Gergő. 
Haladás: Pataki - Buzás, Vigh (Tóth, 46.), Pap, Ferencz, Szenczi, Németh, Czuczi, Kovács (Varga Cs., 89.), Varga M., Árvay (Hende, 46.). Vezetőedző: Szenczi Imre.
Gólszerző: Katona (29., büntetőből)

Idén egyszer már játszottak Opus Tigáz Tatabánya-Haladás meccset, azt a MOL Magyar Kupában, és akkor egygólos hátrányból fordítva győzött a hazai csapat. A játék képe most is hasonló volt, a Tatabányánál volt többet a labda, ám ezúttal tatabányai góllal kezdődött (és zárult) a góltermelés: Kocsis rúgták fel a szombathelyiek a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest pedig Katona Károly értékesítette. Neki ez volt az első gólja idén. Mint később kiderült, ez volt a döntő a három pont sorsáról, hiszen több találatot nem hozott a derbi. 

A forduló legnagyobb nyertese így egyértelműen az Opus Tigáz Tatabánya volt, hiszen a III. Kerület és a Veszprém is hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent, már amennyiben a veszprémiek esetén hazai pályának lehet nevezni a pápai stadion. A Veszprém a Sopronnal nem bírt, a III. Kerület pedig a Kelen SC ellen végzett döntetlenre. Ezzel a Bányász két pontos előnyre tett szert a bakonyi, és háromra az újdonsült dobogós Bicske előtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában