Kézilabda

2023.11.18. 21:08

Ismét begyűjtötte a két bajnoki pontot a Tombor-legénység +Meccsfotók

A vártnál zűrösebb első félidőt követően ugyan, de behúzta a két pontot Tombor Csaba vezetőedző csapata és ezzel továbbra is őrzi harmadik helyét a tabellán.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kézilabda, NB I., férfi, 10. forduló

MOL Tatabánya KC–Fejér B.Á.L. Veszprém 34-29 (15-15)

Tatabánya, Multifunkcionális Sportcsarnok, 2000 néző, vezette: Fekete T., Hajdu T.

Tatabánya: Bartucz – Rodríguez 4, Maras 3/2, Topic 3, Juhász Á. 4, Győri M. 1, Krakovszki B. 4/2. Csere: Székely M. (kapus), Ancsin 4, Pergel 7, Enomoto 2, Jadegari 1, Vajda H. 1. Edző: Tombor Csaba.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 1-4, 11. p.: 6-6, 14. p.: 7-9, 21. p.: 9-9, 27.p.: 14-14, 33.p.: 18-15, 36.p.: 21-16, 40.p.: 22-21, 47.p.: 27-24, 52. p.: 29-25, 58.p.: 33-27. 

Kiállítások: 12, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 6/4, illetve 4/3.

Enyhén szólva is visszafogottan kezdett a Kék Tigrisek csapata, miközben a vendégek igencsak elemükben voltak. Úgy tűnt, hogy amíg a Tatabánya kereste ellenfele gyenge pontjait, addig a „kis” Veszprém támadásai igencsak eredményesnek bizonyultak. Igaz, a hazaiak „tompaságára” a hétközi Sporting CP elleni Európa Liga meccs volt a „legjobb” magyarázat. A házigazdák nem várt vesszőfutása aztán a tizedik perc tájékán véget ért. Ekkor a kék-fehér drukkerek úgy gondolták, hogy megváltozik a játék képe, hiszen 7-6-nál átvették a vezetést kedvenceik. Viszont a játék irányítását nem, továbbra is felváltva potyogtak a gólok. A Tombor-legénység azonban gyakorlatilag egy játékrészen keresztül üldözte a vendégeket, erre pedig aligha számítottak a hazaiak. A Kék Tigrisek hibáit a két játékvezető hibás döntéseivel tovább fokozta.

A második félidőre ellenben egy másik, egy „precízebb” Tatabánya jött ki a pályára. A Tombor-csapat néhány perc leforgása alatt három-négygólos előnyt hozott össze. A játék hullámzására a legjobb példát az jelentette, hogy a vendégek három minutum alatt négyszer is bevették a házigazdák hálóját, és feljöttek egyetlen gólra. Aztán ismét összekapta magát a Tatabánya és újra kiépítette „hagyományos” három-négygólos előnyét, azzal a különbséggel, hogy a hajrában ezt már nem adta el, hanem inkább növelte, így megérdemelt győzelmet aratott.

Kontra Zsolt, a Tatabánya technikai vezetője: – Küzdelmes mérkőzés volt. A Sporting-meccs sokat kivett a játékosokból, ezért kissé enerváltan kezdtünk, de a szurkolóink ismét átlendítettek minket a holtpontokon. A szünet után viszont már magabiztos játékkal hoztuk a két pontot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában