Kemma.hu videó

2023.11.01. 21:00

Ez NB I-es teljesítmény volt a pályán és a lelátón is: pirotechnika, hangzavar Tatabányán az Újpest ellen +fotók, videó

Az Opus Tigáz Tatabánya a szívünket elnyerte, de a továbbjutást nem sikerült.

Herczeg István

A pályán is nagy volt a hajtás

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Igazi futballünnepre készült Tatabánya, hiszen az NB I.-ben szereplő Újpest érkezett a Grosics Stadionba. A találkozó előtt egy órával már "megbénult" a Szent Borbála út, és környéke, hiszen nem csak a hazaiak, de a vendégek is érkeztek. A vendégszektorban rég nem látott tömeg volt, több, mint 600-an buzdították a lila-fehéreket. A találkozó előtt lila-fehér szurkolók lepték el a stadion környékét. 

A kezdő sípszóra beért az összes szurkoló, mintegy 3000 ember tekintette meg a helyszínen az összecsapást, és az ultrák mindkét oldalon (illetve egymás mellett) hatalmas erőbedobással kezdték a meccset. Igaz ez a csapatokra is, hiszen az Opus Tigáz Tatabánya nem megszeppenve, hanem agresszívan kezdte a párharcot, és Nicolicnak, a vendégek kapusának óriási bravúrra volt szüksége, hogy Árvai Dániel a 4. percben ne szerezze meg a vezetést. 

Bő húsz perccel később a másik kapus, Balla Olivér is bizonyította rátermettségét, Jürgens lövését védte. Az első játékrészben nagyon jól lezárta a területeket az Opus Tigáz Tatabánya, és a sok keresztlabdával, szélesre húzódással operáló Újpest elől elvette a levegőt. Az első 45 perc alapján nemigen volt megállapítható, hogy a két klub között két osztálynyi a különbség. Ez a szurkolókra is igaz volt, hiszen a lelkes tatabányai ultrák is felvették a kesztyűt a rutinos Újpest-drukerrekkel: mindkét csoport pirotechnikával készült, ami igen látványosra sikerült a villanyfényes találkozón, de a hangerőre sem lehetett panasz.

A félidőben a korábban Tatabányán is futballozó Vignjevic-mester alaposan felrázta a lila-fehéreket. Még tíz perc sem telt, amikor Jürgens megszerezte a vezetést egy 13 méteres lövéssel. Sem a játékosok, sem a szurkolók nem adták fel hazai oldalon a gólt követően, de szépen lassan kijött az erőnlétbeli különbség. A 62. percben Simon Krisztián meglőtte az Újpest második találat is. Pár perccel később a csereként beálló Kocsis lövését védte bravúrral a lila-fehérek sárga mezes kapusa. A legnagyobb felhördülést a 79. percben történt eset okozta, miután a kitörő Árvai Dánielt felrúgták a büntetőterületen belül, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest, ellenben Árvai Dániel sárga lapot kapott reklamálásért. 

Az Újpest így aztán ha nehezen is, de továbbjutott a MOL Magyar Kupa 5. fordulójába, viszont az Opus Tigáz Tatabánya egyáltalán nem vallott szégyent, NB I-közeli teljesítményt rakott le az asztalra, ami harmadosztályú csapatként igencsak impozáns. 

MOL Magyar Kupa, 4. forduló
Opus Tigáz Tatabánya-Újpest FC 0-2 (0-0)
Tatabánya, vezette: Kovács I. (Kovács G., Baghy Cs.)
Tatabánya: Balla - Molnár, Krupánszki, Székely, Katona (Forró, 90.) - Hajas (Hadobás, 59.),  Soltész, Szegleti, Letenyei (Kovács, 70.), Szalánszki (Kocsis, 59.) - Árvai (Márton, 90.). Vezetőedző: Gyürki Gergő. 
Újpest: Nicolic - Kastrati, Fehér, Mack (Tajti, 67.), Simon, Ganea (Csoboth, 76.), Sasare (Ambrose, 67.), Jürgens (Onovo, 70.), Kosanovic (Hall, 67.), Jevtovski, Pauljevic. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.
Gólszerzők: Jürgens (54.), Simon (62.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában