Kézilabda

2023.11.23. 12:00

Először győztek a tarjániak

Bravúros tatai pontszerzés az NB II.-ben, a Tatabánya U23 átvette a vezetést a vármegyei férfibajnokságban.

Kun Attila

A TAC (szürkében) ezúttal már döntetlenezett a Bicskével

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A harmadosztályú női bajnokságban a Tata döntetlent ért el a Bicske vendégeként (amelytől az első fordulóban még kilenc góllal kapott ki hazai pályán) és maradt a hetedik, utolsó előtti helyen. 

A férfiaknál a forduló előtt még a mindössze egy pontot szerző, a nyolcadik, utolsó helyen álló Tarján a hetedik Szentgotthárdot fogadta. A Tarján egy nagyon sima meccsen megszerezte szezonbeli első győzelmét és ezzel pontszámban beérte, jobb gólkülönbségével pedig meg is előzte hétvégi vetélytársát és feljött a hetedik helyre. A fordulót a harmadik helyről kezdő Komárom a listavezető Balatonfüred II-t látta vendégül. A rangadó magas színvonalú játékot hozott, amelybe a játékvezetők alaposan belenyúltak a mérkőzés végén. Az utolsó percben, egygólos hazai vezetésnél három komáromi játékost állítottak ki (!), mire egyenlített a vendégcsapat, majd az utolsó támadásnál egy teljesen nyilvánvaló hétméterestől fosztották meg a három játékossal támadó hazaiakat, megmentve ezzel a vereségtől az akadémistákat. A Komárom ezzel a ponttal a második helyre zárkózott fel. 

A Fejér–Komárom-Esztergom vármegyei közös női bajnokságban szűkebb hazánk csapatai egymással játszottak. Az Ács három góllal verte az Esztergomot, míg a Tatabánya egy még szorosabb meccsen egy találattal bizonyult jobbnak a Környénél. Az ezúttal szabadnapos Dorog a második, a Tatabánya a negyedik, az Ács az ötödik, az Esztergom a hatodik, a továbbra is pont nélkül álló Környe a hetedik, utolsó helyen áll. 
A férfiaknál a fordulót a második helyről kezdő MOL Tatabánya U23 rangadóra utazott a listavezető Martonvásárhoz. A tatabányai fiatalok szoros meccsen győztek és át is vették a vezetést a bajnokságban. A Kisbér döntetlent játszott a Rácalmással, és ezzel az ötödik helyre esett vissza, míg a Komárom a Dunaújváros elleni sima győzelemmel tartotta meg hetedik helyét. Az Ács az Ősi, az Esztergom-Baj pedig a Sárbogárd vendégeként kapott ki, előbbi maradt a kilencedik, utóbbi pedig a 10., utolsó helyen. 

NB II., B-csoport, női, 9. forduló 
ÓKSI-KKFT Bicske–Tatai AC 25–25 (13-12) 
NB II., A-csoport, férfi, 8. forduló 
Tarján SE–Szentgotthárdi VSE 31–20 (17–9) 
Komárom VSE–BFKA II.-Balatonfüred 27–27 (15–13) 
Fejér–Komárom-Esztergom vármegyei közös női bajnokság, Északi csoport, 7. forduló 
Ácsi Kinizsi–Esztergomi Vitézek 29–26 (14–12) 
Tatabányai SC–Környe SE 27–26 (15–15) 
Fejér–Komárom-Esztergom vármegyei közös férfibajnokság, 7. forduló 
Kisbér KC–Rácalmás SE 26–26 (14–13), VAX KE Sárbogárd–Esztergomi Vitézek-Baj 40–24 (18–10), Komárom VSE II.–Dunaújvárosi Virág KSE 38–28 (20–15), Ősi Andreotti SE–Ácsi Kinizsi 37–28 (19–12), Martonvásári KSE–MOL Tatabánya KC U23 33–34 (15–17). 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában