Kézilabda

2023.11.23. 12:00

Először győztek a tarjániak

Bravúros tatai pontszerzés az NB II.-ben, a Tatabánya U23 átvette a vezetést a vármegyei férfibajnokságban.

Kun Attila

A TAC (szürkében) ezúttal már döntetlenezett a Bicskével

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A harmadosztályú női bajnokságban a Tata döntetlent ért el a Bicske vendégeként (amelytől az első fordulóban még kilenc góllal kapott ki hazai pályán) és maradt a hetedik, utolsó előtti helyen. 

A férfiaknál a forduló előtt még a mindössze egy pontot szerző, a nyolcadik, utolsó helyen álló Tarján a hetedik Szentgotthárdot fogadta. A Tarján egy nagyon sima meccsen megszerezte szezonbeli első győzelmét és ezzel pontszámban beérte, jobb gólkülönbségével pedig meg is előzte hétvégi vetélytársát és feljött a hetedik helyre. A fordulót a harmadik helyről kezdő Komárom a listavezető Balatonfüred II-t látta vendégül. A rangadó magas színvonalú játékot hozott, amelybe a játékvezetők alaposan belenyúltak a mérkőzés végén. Az utolsó percben, egygólos hazai vezetésnél három komáromi játékost állítottak ki (!), mire egyenlített a vendégcsapat, majd az utolsó támadásnál egy teljesen nyilvánvaló hétméterestől fosztották meg a három játékossal támadó hazaiakat, megmentve ezzel a vereségtől az akadémistákat. A Komárom ezzel a ponttal a második helyre zárkózott fel. 

A Fejér–Komárom-Esztergom vármegyei közös női bajnokságban szűkebb hazánk csapatai egymással játszottak. Az Ács három góllal verte az Esztergomot, míg a Tatabánya egy még szorosabb meccsen egy találattal bizonyult jobbnak a Környénél. Az ezúttal szabadnapos Dorog a második, a Tatabánya a negyedik, az Ács az ötödik, az Esztergom a hatodik, a továbbra is pont nélkül álló Környe a hetedik, utolsó helyen áll. 
A férfiaknál a fordulót a második helyről kezdő MOL Tatabánya U23 rangadóra utazott a listavezető Martonvásárhoz. A tatabányai fiatalok szoros meccsen győztek és át is vették a vezetést a bajnokságban. A Kisbér döntetlent játszott a Rácalmással, és ezzel az ötödik helyre esett vissza, míg a Komárom a Dunaújváros elleni sima győzelemmel tartotta meg hetedik helyét. Az Ács az Ősi, az Esztergom-Baj pedig a Sárbogárd vendégeként kapott ki, előbbi maradt a kilencedik, utóbbi pedig a 10., utolsó helyen. 

NB II., B-csoport, női, 9. forduló 
ÓKSI-KKFT Bicske–Tatai AC 25–25 (13-12) 
NB II., A-csoport, férfi, 8. forduló 
Tarján SE–Szentgotthárdi VSE 31–20 (17–9) 
Komárom VSE–BFKA II.-Balatonfüred 27–27 (15–13) 
Fejér–Komárom-Esztergom vármegyei közös női bajnokság, Északi csoport, 7. forduló 
Ácsi Kinizsi–Esztergomi Vitézek 29–26 (14–12) 
Tatabányai SC–Környe SE 27–26 (15–15) 
Fejér–Komárom-Esztergom vármegyei közös férfibajnokság, 7. forduló 
Kisbér KC–Rácalmás SE 26–26 (14–13), VAX KE Sárbogárd–Esztergomi Vitézek-Baj 40–24 (18–10), Komárom VSE II.–Dunaújvárosi Virág KSE 38–28 (20–15), Ősi Andreotti SE–Ácsi Kinizsi 37–28 (19–12), Martonvásári KSE–MOL Tatabánya KC U23 33–34 (15–17). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában