NB III

2023.11.17. 14:16

Búcsúzik hazai közönségétől az Opus Tigáz Tatabánya

Igen nehéz meccs előtt Gyürki Gergő csapata.

Herczeg István

Idén utoljára láthatnak meccset Tatabányán a szurkolók

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

NB III., Észak-Nyugati csoport, 16. forduló
November 18. szombat, 13 óra
Opus Tigáz Tatabánya-ETO Akadémia

Ahogy a forduló minden találkozóját, úgy ezt is szombaton rendezik majd. A listavezető Opus Tigáz Tatabánya is utolsó hazai meccsét vívja a naptári évben, így biztosan nagy szüksége lesz a csapatnak a biztatásra. Az ellenfél alapvetően nem áll túl jól, hiszen a tabella 12. helyén foglal helyet, azonban tartalékcsapat-mivolta miatt veszélyes. Az előző fordulóban például a Dorogot verte az ETO 3-0-ra úgy, hogy három NB II.-es csapatban alapembernek számító játékos játszott vissza.

Mivel az első csapat küzd az NB I.-ért, így nyilvánvalóan a tartalék alakulat szeretné megőrzni a harmadosztályú tagságot. Ezen a hétvégén ráadásul az NB II.-ben nincs forduló, így az ETO Akadémia megtippelhetetlen kezdőcsapattal is elutazhat Tatabányára. A két gárda már találkozott az első fordulóban, akkor Győrben Kocsis duplájávál, és Letenyei találatával 3-1-re győzött a Bányász. Ha a Győrnél nem lesznek visszajátszók, akkor ez a végeredmény most sem lenne meglepetés.

A Bányász bajnoki címért futó harcában a legfőbb ellenfelek közül a Veszprém épp a Komáromot fogadja, a III. Kerület a Puskás Akadémia II.-t, a Bicske pedig a Budaörsöt, így a tabella első hét helyén álló alakulat mind hazai pályán szerepel (már amennyire a Veszprémnek a pápai stadion hazai pálya). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában