Kick-box

2023.11.30. 17:26

Bronzéremmel tért haza a kick-box világbajnokságról Esztergom büszkesége

Idén a portugáliai Albufeirában rendezték meg a Felnőtt Kick-Box Világbajnokságot, a nívós nemzetközi megmérettetésen az Esztergomi Kick-Box SE versenyzője, Kajtár Bence bronzérmet szerzett.

Walczer Patrik

Forrás: Esztergomi Kick-Box SE

Az esztergomi klub beszámolója szerint 70 ország 1369 versenyzője vett részt a Wako World Championshipon. Az Esztergomi Kick-Box SE-t Tóth Anna, Szachán Bolivár, Kajtár Bence versenyzők, és Olasz Attila mint a Magyar Kick-Box Szakszövetség szövetségi edzője képviselték. A világbajnokságon bíróként részt vett a szintén esztergomi illetőségű Jó-Dobronya Róbert is.

Kajtár Bence a light-contact szabályrendszerben -74 kilogrammos mezőnyben indult, ez volt az egyik legnépesebb és egyben legerősebb súlycsoport. A legjobb tizenhat között litván ellenfelét verte ki, a negyeddöntőben egy korábbi világbajnok göröggel csapott össze. Ellenfele erős kéztechnikával az első menet végére előnybe került, de Bence a második menettől ledolgozta hátrányát, tűpontos ütéseinek, remek rúgótechnikájának, valamint küzdeni akarásának köszönhetően fordított és győzelmével bejutott az elődöntőbe. A fináléba jutásért az angol világ klasszis Fin Heesommal kellett megmérkőznie. A szakemberek szerint a párharc volt a világbajnokság legszínvonalasabb találkozója. Ugyan Bence kikapott, de egy rendkívül értékes bronzéremmel gazdagodott.

Tóth Anna a full-contact -60kg-os kategóriában indult, olasz ellenfél ellen mérkőzött meg a legjobb négy közé jutásért és bár az összecsapás során Anna folyamatosan 1-2 ponttal vezetett, ám végül ellenfele fölénybe került és legyőzte őt. Az eredménye miatt nem szégyenkezett, hiszen egész évben becsülettel végezte az edzésmunkát, mely alapján a jövőben még komolyabb sikerekre is számíthat.

A díjátadó közben
Forrás: Esztergomi Kick-Box SE

Szachán Bolivár szintén a full-contact szakágban lépett szorítóba -81kg-os kategóriában, a legjobb tizenhat között egy portugál ellenfél várt rá. Az első menet végére ugyan 2-3 pontos előnnyel bírt, de a második menetben fordított a portugál. Bolivár bár nagyot hajrázott, már nem tudta legyőzni ellenfelét. A beszámolóból kiderül, hogy rengeteget fejlődött az elmúlt egy évben, így akár jövőre az Európa-Bajnokságon még jobb szereplés is várható tőle.

A díjátadó után örömmel fotózkodtak
Forrás: Esztergomi Kick-Box SE

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában