Döntés

2023.11.28. 13:56

Bombahír: börtönbe vonul vármegyei csapataink riválisának edzője

Több, mint tíz éve zajlott a nyomozás bundaügyben.

Kemma.hu

A Balatonfüredi FC-nek új vezetőedzőt kell találnia

Forrás: FB/BalatonfürediFC

A több mint tíz éve zajló fogadási csalási ügy nemzetközi szálának végét varrta el jogerős ítéletével a Kúria. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) 2009-ben tett feljelentést fogadási csalási ügyben, és ezután ismert labdarúgókat, játékvezetőket vádolt meg a fővárosi főügyészség. A négy szálra bontott, éveken át tartó nyomozás, valamint az azt követő bírósági tárgyalások közül háromban már jogerős ítélet születtek, a nemzetközi szál vádlottjainak tekintetében azonban november 7-én hoztak ítéletet. Ezek szerint a Kúria a másodfokon négy személyre kiszabott, fegyházban letöltendő büntetését helyben hagyta, az elsőrendű vádlottnak, a szingapúri T. S. Engnek pedig hét évet kell rács mögött töltenie.

A másodrendű, korábbi labdarúgónak, K. Zoltánnak, L. Mátyásnak, S. Lászlónak valamint az NB III. Észak-Nyugati csoportjának szereplő, Balatonfüredi FC edzőjének, B. Istvánnak is be kell vonulnia a fegyházba – a háromtól hét évig terjedő büntetésük idejébe beszámítják a korábban előzetes letartóztatásban, illetve házi őrizetben töltött napokat.

A Nemzeti Sport megkeresésére Csákvár Tamás, az Opus Tigáz Tatabányával, a Komárom VSE-vel és a Dorogi FC-vel egy bajnokságban szereplő Balatonfüredi FC elnöke megerősítette, vezetőedzőjük – akinek munkájával egyébként rendkívül elégedettek voltak – elköszönt a csapattól, megszüntették a munkaviszonyát, s immár keresik az utódját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában