Sportlövészet

2023.11.07. 09:02

A magyar légpuskás csapat a komáromi Pekler Zalánnal megnyerte a Bajnokok Ligáját

A magyar légpuskás csapat, benne a komáromi Pekler Zalánnal arany-, a légpisztolyos pedig ezüstérmet szerzett szombaton az első alkalommal kiírt sportlövő Bajnokok Ligájában, amelyet a Hotel Mercure Budapest Castle Hill szállodában rendeztek.

Kun Attila

A győztes magyar csapat (jobbról a harmadik Pekler Zalán)

Forrás: Hungarian Shooting Federation/Facebook

A Pekler Zalán, Péni István, Mészáros Eszter, Dénes Eszter összeállítású puskás válogatott a pénteki elődöntőben 3–1-es sikert aratott az olaszok ellen, ezzel jutott be a szombati fináléba. Az első párban Péni István 16–8-ra bizonyult jobbnak Danilo Dennis Sollazzónál, majd Martina Ziviani 17–11-re legyőzte Mészáros Esztert. A folytatásban Pekler Zalán, a komáromi Erődök Városa Sportlövő Egyesület versenyzője 16–12-re múlta felül Edoardo Bonazzit, Dénes Eszter pedig szoros mérkőzésen, 17–15-re nyert Barbara Gambaro ellen. 

A másnapi döntőben Németország volt az ellenfél, a magyar csapat nagy izgalmak után győzött 3–2-re. Az első párban Pekler Zalán 16–10-re nyert Maximilian Ulbrich ellen, majd Mészáros Eszter 17–7-re kikapott Anna Janssentől. A folytatásban Péni István és Maximilian Dallinger csatája következett. A végig szoros párharcban a német – 15–13-as vezetésénél – egyetlen pontra volt a győzelemtől, ám az időkérést követően Péni István fordított és 18–16-ra nyert. A negyedik párban Lisa Müller megállíthatatlan volt, 17–5-re bizonyult jobbnak Dénes Eszternél. A mérkőzés sorsáról döntő párharcban a Pekler Zalán, Mészáros Eszter kettős küzdött a Maximilian Ulbrich, Anna Janssen duó ellen. A magyarok jól kezdtek és végig vezetve 16–6-ra nyertek. A győztes csapat 10 ezer euró pénzdíjat is nyert. A finálét követően Pekler Zalán úgy fogalmazott, ennél izgalmasabb talán nem is lehetett volna a döntő, és kiemelte, örül annak, hogy a „mindent eldöntő párharcot” magabiztosan megnyerték. 

A Major Veronika, Fábián Sára Ráhel, Tátrai-Fejes Miklós és Rédecsi Máté alkotta légpisztolyos csapat a pénteki elődöntőben (a puskásokhoz hasonlóan) 3–1-re nyert Olaszország ellen, a szombati fináléban viszont 3–0-ra kikapott Németországtól. Az ezüstérem 7500 eurós pénzdíjjal járt együtt. 
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában