Nagy riválisok

2023.11.16. 11:14

A Magyar Kupában is legyőzheti a borsodiakat a Dág KSE röplabda-csapata

Ismét rangadót játszik a Dág KSE röplabda-csapata, ezúttal azonban nem a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában.

Petrik József

A Dág (háttal) ismét megküzd a Kazincbarcikával

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Röplabda, Magyar Kupa, férfi, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Dág KSE–Vegyész RC Kazincbarcika

Dág, Oszuska Miklós Sportcsarnok, csütörtök, 19.30.

A DKSE a bajnokság után, a Magyar Kupában ismét legyőzheti a borsodiakat. Az oda-visszavágós párharcon a régi ismerős és nagy rivális Kazincbarcika lesz Buzás Miklós csapatának ellenfele. A bajnokságban két fordulóval ezelőtt már összecsapott egymással a két együttes Esztergomban, most viszont a szakszövetség engedélyével a dágiak a saját pályájukon fogadhatják az ősi rivális barcikaiakat.

A pontvadászatban egyébként a dágiak nyertek a Vegyész ellen 3:2-re, a Magyar Kupában viszont oda-visszavágós alapon dől el a továbbjutás… Ami az élvonalbeli pontvadászatot illeti, a borsodi csapat 6-2-es mérleggel az első helyen áll 17 ponttal, a Dág pedig 4-3-mal az ötödik 13 egységgel, ám vármegyénk csapata egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

– Az első meccset Dágon vívjuk a Magyar Kupában. A legjobb nyolc közé kerülésért a Kazincbarcika gárdájával kell megküzdenünk. Mint ismert, a bajnokságban néhány héttel ezelőtt legyőztük a borsodi alakulatot. Teszem hozzá, egy szoros, végletekig kiélezett mérkőzésen tudtunk nyerni. Gyors, erős, magabiztos játékot produkál ellenfelünk, erre készülünk. Persze tudjuk, hogy ők szeretnének visszavágni a bajnokságban elszenvedett vereségért. Teljes a csapatunk, bár munkahelyi elfoglaltságok részben nehezítették a  felkészülésünket, de mindent bele fogunk adni. Biztos vagyok benne, hogy a jó hangulatról a dági szurkolók gondoskodnak majd, ami nagy lökést adhat nekünk – mondta Buzás Miklós, a dágiak vezetőedzője.

A visszavágót december 6-án játssza a Dág KSE Kazincbarcikán. A párosítás győztese nagy valószínűséggel a Debrecen csapatával találkozik a következő fordulóban.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában