Foci

2023.10.24. 11:29

Már visszavonult játékost is bevetett a Kecskéd, de így is kikapott a Sárisáptól

Az eddig veretlen Tata nagy verésbe futott bele a területi első osztály hétvégi kilencedik fordulójában, így nem tudta átvenni az első helyet.

Herczeg István

A Koppánymonostor (lilában) meglepően simán nyerte a forduló rangadójáta Tatai AC ellen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

A területi első osztály 9. fordulóját rendezték a hétvégén. Szombaton kezdődött a forduló, méghozzá a forduló rangadójával. Itt meglepetésre a még veretlen Tata igen nagy kiütésbe futott bele hazai közönség előtt a Koppánymonostortól. Pedig a hazai csapat már az ötödik percben megszerezte a vezetést, de nem sokáig örülhetett neki, hiszen a 8. minutumban egalizált a Monostor. A szünetre már a vendégek mentek előnnyel, a második játékrészben pedig még három gólt tartogattak Vigh László fiai, így végül 5-1-re nyertek Tatán, így már csak a Nyergesújfalu veretlen a bajnokságban, amely szabadnapos volt a hétvégén. 

Vasárnap a Zsámbék az előző héten elszenvedett vereség után hozta a kötelezőt, egy jó első félidő után 2-0-ra győzött az Esztergom ellen. A hazaiak kapusa remekül védett, de a Zsámbék így is hozta a kötelezőt. Folytatódik az Almásfüzitő "sorozata", már amennyiben két győzelmet sorozatnak lehet nevezni. Most a Tát otthonából sikerült Szalai Gáboréknak elhozni a három pontot. A vendégek az első félidő végén szerezték meg a vezetést, és sokáig úgy tűnt, hogy ez az egy gól elég lesz a három pont begyűjtéséhez, de a Tát egyenlíteni tudott a 87. percben. Korai volt viszont az öröm a hazaiak részéről, hiszen a füzitőiek fegyverében volt még puskapor, és a remekül játszó Hajba Tamás góljával a 92. percben eldőlt a három pont sorsa, így a Koppánymonostor után a Tátot is legyőzte a sokáig nyeretlen Almásfüzitő.

A Lábatlan-Vértesszőlős összecsapás igazi alsóházi derbi volt, hiszen mindkét gárda eddig egy-egy győzelmet tudott felmutatni, így most egymás ellen akartak javítani a csapatok. Ehhez a Lábatlan került közelebb az első félidőben, hiszen előnnyel mehettek a pihenőre. Ez az előny nem csak a gólok számában mutatkozott meg, hanem a pályán lévő játékosokéban is, hiszen a Vértesszőlős a 43. percben emberhátrányba került. A szünet után aztán a Lábatlan megduplázta előnyét, mindkét szegmensben: előbb gólokban az 56. percben, majd a pályán lévő emberek számában a 64. minutumban, miután kettős emberhátrányba került a Vértesszőlős. A kilenc emberrel játszó vendégcsapat azonban nem adta fel, hiszen két perc alatt két gólt is szerzett emberfeletti munkával, így újra egál volt a meccs. A végéig aztán nem tudta kihúzni a Szőlős, a harmadosztályból igazolt Kovács Henrik eldöntötte a párharc sorsát, és a Lábatlan 3-2-re nyert. 

A Bábolna hátrányba került a Vértessomló ellen hazai pályán, ám végül óriási küzdelemben meg tudta fordítani a meccset, és sorozatban második győzelmét aratta a Józsa-csapat. Ezzel a tabella ötödik helyén áll. A fordulót a dobogórol kezdő Kecskéd még az évekkel ezelőtt visszavonult Hagymási Dánielt is bevetette a Sárisáp ellen, de ez sem volt elég: Fenyvesi László csapata idegenben is elnyerte a három pontot. 

Területi I. osztály, 9. forduló

Tatai AC-Koppánymonostori SE 1-5 (1-2)
Tata, vezette: Kreitl T. (Hegedüs P., Sirokmán A.)
Tata: Csákány - Németh, Felső, Hegedüs (Mészáros, 61.), Nagy (Unger, 61.), Zuggó, Terplán (Koronczi, 61.), Bogár (Hauzer, 61.), Horváth, Mártonfi, Máté-Kovács. Vezetőedző: Wéber Roland.
Koppánymonostor: Sebestyén - Horváth K. (Antal, 83.), Soha (Egyed, 62.), Gelencsér, Valkó M. (Alasztics, 80.), Jóna (Kalla, 62.), Dávid, Dombi (Schiller, 71.), Valkó G., Korcsok, Tímár. Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerzők: Mártonfi (5.), illetve Dombi (8.), Horváth K. (20.), Korcsok (46., 69. - utóbbit büntetőből), Valkó M. (74.)
Kiállítva: Terplán (68., Tata, kispadról)
Jók: senki, illetve mindenki.
Wéber Roland: - Ma egy jobban játszó, és a győzelmet jobban akaró csapattól kaptunk ki. Sajnos nem voltunk eléggé élesek! A mai napon olyan hibákat vétettünk, ami nem jellemző ránk. Láttak minket már ennél jobban játszani, és fognak is. Ez egy meccs volt a sokból. Hosszú még a bajnokság. Hajrá TAC!
Vigh László: - Egy nagyon jó egyéni képességekkel rendelkező csapat ellen játsszunk egy tökéletesen előkészített pályán. Nagyon jó volt látni a csapatot, mindent kitettek a pályára, amit kértem tőlük. Az egész meccsen dominálni tudtunk, és büszke vagyok arra.

FC Esztergom-Zsámbéki SK 0-2 (0-2)
Esztergom, vezette: Urbanics Á. (Szeibert P., Jászberényi M.)
Esztergom: Gecse - Révész, Várszegi B., Paltineau, Várszegi D., Molnár, Sisa (Bereczki, 64.), Turóczi, Bugjó, Kiss (Horváth, 76.), Imre. Vezetőedző: Spóner József.
Zsámbék: Tugyi - György, Sugár B. (Papp, 70.), Bíró R., Barlangi (Bíró Á., 75.), Kósa Szilágyi (Aczél, 77.), Csóh (Sugár S., 80.), Magyar (Szabó, 61.), Mártonfi, Szakszon, Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: Mártonfi (13.), Bíró R. (44.)
Jók: Révész, Várszegi B., Molnár, Turóczi, Gecse, illetve Marticsek, Kósa Szilágyi, Mártonfi, Bíró R., Csóh. 
Spóner József: - Egy rutinos, masszív ellenfél ellen meddő támadójátékunkkal ennyire  voltunk jók ma. Gratulálok a Zsámbék csapatának.
Bodó László: - Az első félidőben jól játszottunk, élesek voltunk, sok helyzetet dolgoztunk ki a két gólunkon kívül is. A hazaiak kapusa extra napot fogott ki, óriási védései voltak. A szünet után is mezőnyfölényben játszottunk, de csak helyzeteink voltak. Megérdemelten hoztuk el a három pontot a lelkes hazaiak ellen. 

DG Tát-Almásfüzitői SC  1-2 (0-1)
Tát, vezette: Farkas B. (Gabala Zs., Uracs R.)
Tát: Koller - Kopányi, Kósa (Gágó, 79.), Varga (Páldi, 74.), Farkas, Tirpák, Izsó, Dékány, Putnoki, Szalai (Kovács, 61.), Zoltai. Technikai vezető: Kun Imre.
Almásfüzitő: Varga Á. - Berlik, Mészáros, Szalai, Nagy (Bruckner, 74.), Farkas (Ozoróczi, 66.), Szücs, Hajba, Sallai, Sinkó, Galambos (Bihari, 46.). Játékos-edző: Szalai Gábor.
Gólszerzők: Páldi (87.), illetve Nagy (41.), Hajba (92.)
Jók: Putnoki, Varga, illetve mindenki. 
Kun Imre: - Nagyon nem feküdt nekünk az ellenfél agresszív játékstílusa. Tördelték a játékot, ennek ellenére rengeteg támadást vezettünk, de sajnos a helyzetkihasználásunk még mindig gyenge. Második félidőben mentünk az eredmény után, taktikát váltottunk. Sikerült egyenlíteni, de az utolsó percben egy figyelmetlenségből adódóan Almásfüzitő megszerezte második góljukat, ezzel el is dőlt a mérkőzés. Nincs jó szériánk.
Szalai Gábor: - Egy küzdelmes mérkőzésen egy jól játszó Tát ellen értékes győzelmet szereztünk. Ez a mai is a szív diadala volt. 

Lábatlani ESE-Vértesszőlősi SE 3-2 (1-0)
Lábatlan, vezette: Linn K. (Pénter E. R., Balázs P.)
Lábatlan: Török Dominik - Ölveczky (Barnóczki, 77.), Kovács, Váli (Teiter, 89.), Galba (Gimesi, 88.), Budaházi, Király (Gebei, 75.), Kecskés (Rozmán, 46.), Deme, Fábián-Nagy, Török Dávid. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Vértesszőlős: Kovács - Antal, Batics B., Horváth, Polyák, Szőke, Jónás, Galambos (Radics, 55.), Gréczi, Keleti, Bencsik. Vezetőedző: Dupai János.
Gólszerzők: Váli (15.), Galba (56.), Kovács (86.) illetve Gréczi (79.), Barnóczki (80., öngól)
Kiállítva: Batics (43.), Bencsik (64.) - mindketten Vértesszőlős
Jók: Kovács, Galba, Török Dominik, illetve  mindenki. 
Karcagi Pál: - Sok gondunk volt meccs előtt. Nagyon fontos három pontot szereztünk, bár a végére kiengedtünk, és ez majdnem megbosszulta magát.
Dupai János: - A két kiállítás rányomta a bélyegét a találkozóra. Jól küzdött a csapat, kilenc emberrel is volt esélyünk a pontszerzésre, de sajnos nem jött össze.

Bábolnai SE-Vértessomló 2-1 (0-1)
Bábolna, vezette: Kurali Z. (Szabó B., Kun P. A.)
Bábolna: Szabó B. - Mátyás, Kovács-Gadanecz, Hajnal K. (Hajnal P., 62.), Czeglédi (Brulich, 95.), Szendi, Németh, Prácser (Hollósi, 87.), Lanzendorfen, Végh, Szabó Á. Vezetőedző: Józsa Péter.
Vértessomló: Ámorth - Nagy, Eigner, Erdei, Koller, Murányi, Zink (Jakobi, 44. (Nagy, 57.)), Antalovits, Dobbelaere, Balogh, Petőcz. Vezetőedző: Nagy Géza.
Gólszerzők: Végh (67.), Szabó Á. (90.), illetve Koller (30.)
Jók: Szabó Á., Végh, Prácser, illetve Dobbelaere, Murányi. 
Józsa Péter: - Nagyon nehezen született meg az első őszi hazai győzelem. Gratulálok a fiúknak, nagyon nagy erőfeszítésbe és munkába került ez, de sikerült!
Nagy Géza: - Amíg tizenegy egészséges játékos volt a pályán, addig ki-ki meccset tudtunk játszani. Miután megtörténtek a sajnálatos sérülések, már nem volt ugyanaz. A szerencsén múlott, hogy pont nélkül, vagy ponttal térünk haza. 

Wati Kecskéd KSK-Sárisápi BSE 0-1 (0-1)
Kecskéd, vezette: Derecskei B. (Faragó Gy., Sirokmán A.)
Kecskéd: Cseszneg - Neckernusz (Czékmány, 46.), Gyenes (Hagymási, 66.), Greskó, Plotár (Pető, 46.), Kovács, Németh, Berki, Tomayer (Dikasz, 69.), Schmidt G., Szabó K. (Schmidt L., 69.).Vezetőedző: Linczmaier László.
Sárisáp: Sándor G. - Cserven, Szlovák, Papp, Gyebnár (Pozsonyi, 91.), Válent (Dékay, 88.), Jurásek J., Sándor P., Katona, Yousif (Kara, 85.), Fekete. Vezetőedző: Fenyvesi László.
Gólszerző: Sándor P. (25.)
Jók: senki, illetve mindenki.
Linczmaier László: - Nagy csalódás volt a meccs, az első félidőben értékelhetetlen volt a játékunk, ellenfelünk jobb volt, jogosan vezetett. A második félidőben viszont felbillent a pálya, a Sárisáp szinte át sem jött a térfelünkre. A döntetlent mindenképpen megérdemeltük volna. 
Fenyvesi László: - Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, akár szerezhettünk volna nagyobb előnyt is! A második játékrész mezőnyben a hazaiaké volt, de helyzetet nem nagyon tudtak kidolgozni. Megérdemelten nyertünk, gratulálok csapatomnak! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában