Túrázás

2023.10.12. 15:40

Lehengerlő teljesítmény: 475. túráját teljesítette a tatabányai Farkas Zoltán

A Világ Gyalogló Napon Tatabányán és Tatán is szerveztek túrákat.

Kun Attila

Tatán is rendeztek IVV-túrákat

Forrás: beküldött

Szombaton Tatabányáról két túrát indítottak a Világ Gyalogló Napon. Tatán a Magyar Szabadidősport Szövetség által kezdeményezett Világ Gyalogló Túrát szervezte meg a Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség (KEM TJSZ) és a Tatai AC, de ez a túra a XXVII. IVV (Nemzetközi Népsport Szövetség) és a 110 éves Magyar Természetjáró Szövetség rendezvénye is volt egyben 5, 7, 10, 14 és 20 kilométeren. 

A Tatán az Ökoturisztikai Központtól induló túrákon 125-en vettek részt és kaptak jelvényt, valamint oklevelet. Az IVV-túrázók között kiemelkedő teljesítményekért hatan vehettek át külön oklevelet és jelvényt, melyet a német szövetségi központ adományozott. A tatabányai Farkas Zoltán 475., édesanyja pedig a 375. IVV-túráján vett részt.

A Martonvásárról érkező Ispán Attila az 500 kilométert érte el, míg további három túrázó 10. alkalommal vett részt IVV-túrán. Tatán két szervezet, a Tatabányai Vulkán SE és a székesfehérvári Gyöngyvirág SE vehetett át serleget, mint a legnépesebb csoportok. A díjakat Pápai Lászlóné, a KEM TJSZ, valamint Horváth Zoltán, az IVV magyarországi elnöke adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában