Kézilabda

2023.10.04. 06:00

Hazánk egyik topcsapatának vendége lesz a Tatabánya

Majd ötven éve tart közöttük a rivalizálás.

Petrik József

Győri Mátyásék rangadót játszanak Szegeden

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kézilabda, NB I., férfi, 7. forduló 

Szeged–MOL Tatabánya KC 

Szeged, Pick Aréna, szerda, 17 óra. 

A Telekom Veszprém mellett a hazai pontvadászat másik favoritja a Szeged gárdája. A Tisza-partiak rendszeres résztvevői a Bajnokok Ligája küzdelmeinek is, azaz egy abszolút topcsapat otthonában vendégeskednek a Kék Tigrisek. 

Talán nem is gondolnánk, hogy az élvonal pillanatnyi mezőnyéből éppen a Tatabánya az egyik együttes, amelyikkel a legrégebb óta akaszt tengelyt az alföldi város alakulata. A csapatok egymás elleni küzdelme kis híján ötven éve tart, hiszen még 1976-ban kezdődött. Az évek, sőt, évtizedek során igazi rivalizálás alakult ki a két gárda között és ezt a hagyományt ma is őrzi a Tatabánya és a Szeged. Csatájuk máig vérbeli rangadónak számít. 

– Nagyon jó erőkből álló, kiváló társaság a szegedi, mi viszont a saját játékunkkal készülünk ellenük. Készen állunk arra, hogy száz százalékban odategyük magunkat. Az ellenfelünkről csak annyit, hogy a dán bajnok Aalborgot, hét góllal, 34-27-re intézte el a Bajnokok Ligája csoportkörének legutóbbi fordulójában – emelte ki Tombor Csaba, a tatabányaiak vezetőedzője. 

A Kék Tigrisek összeállításában, illetve keretében nagy változás nem történt a dabasi összecsapás óta. A maródiak ugyanazok, Peric, Topic és Ugalde. Sőt, Pericet időközben meg is műtötték egy makacs izomsérülés miatt, így rá is hosszabb rehabilitáció vár. A válogatott beálló Topic és a szélső Ugalde viszont egyre közelebb jár a végső felépüléshez. Ami azonban már biztos, és a vendégek szempontjából örömteli, hogy Bartucz László meggyógyult és visszatérhet a kapuba… 

– Megpróbáljuk a hatékony védekezésre építeni a taktikánkat, hogy aztán abból gyors gólokat lőhessünk – hangsúlyozta a tatabányai szakvezető. – Hogy ez mennyire sikerül, az majd a pályán dől el, de tudjuk, minden csapatnak vannak gyengéi, így ellenlábasunknak is. Viszont, ha eredményesek akarunk lenni, akkor fejben jóval koncentráltabbnak kell lennünk, mint voltunk az előző meccseinken. Gőzerővel hajtunk a szegediek ellen is, és megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni magunkból. 

A szerdai rangadón Andorka és Hucker játékvezetők fújják majd a sípot. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában