Kézilabda

2023.09.02. 11:13

Tyúkanyók és fiatalok Komáromban

Újfajta elvek mentén készül a KVSE.

Kun Attila

Nagy dobásra készül a KVSE (pirosban)

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Kézilabda, NB I. B, női, 1. forduló

Gárdony-Pázmánd NKK–Komárom VSE

Gárdony, szombat, 18 óra.

Az előző szezonban a negyedik helyen végző KVSE a nyitófordulóban a legutóbb 14.-ként záró Gárdony-Pázmánd vendége lesz. 

– A három "tyúkanyónk", Bízik Boglárka, Szabó-Kovacsicz Mónika és Temes Bernadett mellé Vajk Eszter sérülése miatt igazoltunk egy rutinosabb kapust Nagy Éva személyében, a többi érkező azonban nagyon fiatal, a keret átlagéletkora mindössze 21 év – tudtuk meg Neukum Tamástól, a Komárom vezetőedzőjétől.

– Elsősorban olyan játékosok érkeztek hozzánk, akiknek az elmúlt években megrekedt a karrierje, de adnak még egy esélyt maguknak. Ami a felkészülést illeti, 12 edzőmérkőzést játszottunk, hármat magyar élvonalbeli, kilencet pedig külföldi csapatok ellen. Sokat dolgoztunk a nyáron, de másfajta munkát végeztünk, mint eddig. Posztspecifikus és egyénre szabott erőnléti edzéseket, valamint meccsnapi, úgynevezett betöltő kondiedzéseket is csináltak a lányok. Sok új dolgot próbálunk ki, olyan tudást szeretnénk biztosítani a játékosainknak, amit a későbbiekben bárhol tudnak kamatoztatni. A szakmai stábbal együtt jó közösség jött össze – tudtuk meg a vezetőedzőtől, aki kitért a hétvégi mérkőzésre is.

– Lesz egy saját tempónk a bajnokságban, de miután viszonylag új a csapat, ez hordozhat magában hibákat, veszélyeket. Úgy vélem, hogy a bajnokság második felére érhet be a munkánk, ettől függetlenül azonban győzelemre számítok az első fordulóban – árulta el Neukum Tamás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában