Teljesítménytúra

2023.09.14. 06:15

Tótól tóig tekert a Kerekes Nyergesen lelkes mezőnye

Ismét tótól tóig zajlott a tizenharmadik hangulatos, nagy bicajozás. A start előtti napokban többen is kérdezték a házigazdáktól, hogy rögzítik-e az időeredményeket. A válasz igen volt, azzal a megjegyzéssel, hogy a bicajos találkozó nem verseny, az élményszerzés, a teljesítés öröme a cél.

Fenyvesi Károly

A szervezők külön gratuláltak a legidősebb teljesítőknek, többek között Zseli Miklósnak (jobbra)

Forrás: Nyergesújfalui Négy Égtáj Túra- és Szabadidősport Egyesület/Facebook

Tizenharmadszor rendezte meg Kerekes Nyerges elnevezésű kerékpáros teljesítménytúráját szombaton a városi Négy Égtáj Sportegyesület. A huszonöt, a hatvanöt és a nyolcvan kilométeres távon sem változott az elmúlt esztendei útvonal. A szervezők felhívták a nevezők figyelmét arra, hogy a 25 km-es táv útvonala a mogyorósbányai kerékpárútról a péliföldszentkereszti országútra térve elválik a hosszabb távok irányától. Tavaly többen tekertek tovább rossz irányba, idén ilyen gond nem volt.

A helyszíni nevezés utáni, nyolc-tíz óra közötti start, illetve a későbbi cél helyszíne a halastavak mellett volt. A huszonöt kilométer szintidejét három órában jelölték meg a szervezők, a hatvanöt kilométer párja öt, a nyolcvan kilométeré hat óra volt. Az indulók többsége természetesen helyből és a környékből érkezett, de jöttek kerékpárbarátok például Egerből, Vizslásról, Dunabogdányból, Székesfehérvárról és többen Budapestről is.

Minden ellenőrző ponton ivóvíz várta az érkezőket, a hosszabb távokra vállalkozók frissítőként Sportszeletet, nápolyit, szőlőt, olivabogyót, mazsolát, illetve izotóniás italt is kaptak. A 25 km-es távot százhatan teljesítették sikeresen, a 65 km-en negyvennyolcan tekertek végig remekül, a 80 kilométert harmincan teljesítették szintidőn belül. A sikeresen célba érkezőket oklevéllel és választás szerint kitűzővel vagy hűtőmágnessel köszöntötték. A nagyon jó hangulatú eseményen a legidősebb négy célba érőt, köztük a rangidős, 1944-ben született nyergesújfalui Máté Lászlót még ajándékkal is meglepték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában