Rögbi

2023.09.15. 13:32

Születésnapján kezdi meg a szezont az esztergomi bajnokcsapat

Szombaton ünnepli alapításának 40. évfordulóját az Esztergomi Vitézek.

Kun Attila

A bajnoki címvédő Esztergomi Vitézek (piros-fehérben) megkezdi a 2023-34-es szezont

Forrás: Esztergomi Vitézek

Fotó: Hauszknecht Dániel

Rögbi, NB I., férfi, 1. forduló

Esztergomi Vitézek RAFC–Kecskeméti ARC

Esztergom, szombat, 16 óra.

NB II., férfi, 2. forduló

Esztergomi Apródok–Exiles-Kosok

Esztergom, szombat, 13.30.

Az esztergomi férficsapatok számára is elkezdődik a 2023-24-es rögbiszezon. A legnagyobb újdonság, hogy idén már a másodosztályban is indul esztergomi együttes, amely a 2022-ben bajnok juniorcsapatra és a nagy rutinnal rendelkező, többszörös magyar bajnok, idén visszatérő játékosokra épül, így hatalmas, több, mint 60 fő feletti felnőttkeret alakult ki a Vitézeknél. Szeptember 16-a egyébként nagy nap az egyesület számára, hiszen ezen a napon ünneplik a klub alapításának 40. évfordulóját.

13:30-tól a másodosztályú Apródok a Budapesti Kosok és Exiles közös csapatával játszik bajnoki mérkőzést, akiknek a játékos-edzője az esztergomi legenda, Suiogan Károly. 16 órától az előző szezonban az élvonalban maradást épphogy kiharcoló, román légiósokkal teletűzdelt Kecskemét csapatát fogadja a címvédő Vitézek. A mérkőzéseket megelőzően, 10 órától utánpótlás- és női találkozókat rendeznek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában