Megyei Foci

2023.09.16. 13:03

Őrült rangadók jönnek a megyei foci hétvégéjén

Alaposan átalakulhat a tabella a területi első osztályban.

Herczeg István

Az Almásfüzitő (pirosban) első győzelmét szerezné meg, ehhez a Vértessomlót kellene legyűrni

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Igazán pikáns kör vár ránk a területi első osztályban, ahol elég nehéz lenne kiválasztani a forduló rangadóját. Időrendben haladva ismét szombaton kezdődik a forduló, amikor a Vértesszőlős fogadja majd a Tát csapatát. A két klub ugyanannyi pontot szerzett eddig, azaz hármat, bár ehhez a Vértesszőlősnek kettő, a Tátnak három mérkőzés volt szükséges. A Tát még az első fordulóban nyert, azóta nem, a Vértesszőlős pedig az előző körben szerezte meg első sikerét. Most mindkét csapatnak nagyon fontos lenne a javítás, de csak az egyik teheti meg. A tavalyi szezonban a Tát szerepelt jobban, de azóta mindkét csapatnál voltak változások.

Vasárnap aztán a tabella második helyén álló Tatai AC a listavezető Nyerges­újfalu ellen játszik majd. Már önmagában a tabellán elfoglalt helyezés is predesztinálja, hogy ez egy rangadó lesz, de a két csapat közös múltja tovább mélyíti ezt a megnevezést. A két klub már kétszer is találkozott ebben a kiírásban: a Vármegyei Kupában a Nyergesújfalu kiverte a címvédő Tatát, a Szuperkupa döntőjében pedig a Tata egy 92. percben szerzett góllal ünnepelhetett. Még csak a negyedik forduló következik, de a két gárda már harmadszor csatázik. Ezen felül a tavalyi bajnokságban háromszor is játszottak, előtte is kupadöntőt vívtak egymás ellen, így aligha tudják meglepni majd a másikat. A bajnokságban jelenleg a Nyergesújfalu mindhárom meccsét megnyerte, a Tata „csak” kettőt egy döntetlen mellett. Egy azonban biztos: amelyik csapat nyer, az fogja vezetni a tabellát, döntetlen esetén marad a Nyerges az élen.

Ezen kívül óriási rangadó lesz a Sárisáp–Koppánymonostor-összecsapás is. Ugyan tavaly igen távol voltak egymástól a csapatok, de két évvel ezelőtt mindketten dobogón zártak. Idén hasonló a két klub célja. A Sárisáp eddig két meccsből négy pontot szerzett, a Koppánymonostor háromból hatot. Fenyvesi László csapata az előző körben pontot csent Zsámbékról, a Monostor pedig egy 92. perces öngóllal nyert a Vértessomló ellen. A vendégek jelenleg a tabella ötödik, a hazaiak a harmadik helyen állnak. 

Bizonyos tekintetben a Vértessomló–Almásfüzitő is rangadó lesz. Egyik csapat sem kezdte túl jól a bajnokságot, hiszen még nem sikerült pontot szerezni. Ez az Almásfüzitő esetében két, a Vértessomló esetében három vereséget jelent. Így aztán könnyen kikövetkeztethető, hogy mindkét csapat kettőzött erővel megy az első siker megszerzéséért. Tavaly Somlón az Almásfüzitő tudott nyerni némi meglepetésre, ez a találkozó is teljesen háromesélyes lesz.

Az újonc Lábatlan a pont nélkül álló Esztergomot fogadja a hétvégén. A vendégek nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a nyáron alaposan átalakult a csapat, és nem pozitív irányban. Karcagi Pál csapata egy győzelmet már bezsebelt, most a papírforma alapján a másodikra készül. A találkozó némileg furcsa lehet a hazaiak vezetőedzőjének, hiszen korábban évekig dolgozott Esztergomban.

Nem lesz egyszerű dolga a Bábolnának a hétvégén, hiszen az amúgy is szűkös keret tovább csökkent, és a jó egységet alkotó Kecskéd érkezik majd. Linczmaier László csapata eddig két meccset játszott, egyszer nyert, egyszer kikapott, így most elmozdulhatnak pozitív irányba. A Bábolna három meccsen négy pontot szerzett, legutóbb az Esztergom otthonában nyert Józsa Péter csapata, így hatodik a tabellán, éppen egy helyezéssel megelőzve az eggyel kevesebbet játszó Kecskédet. Így itt amennyiben a Kecskéd el tudná vinni a három pontot Bábolnáról, helyet is cserélne a két csapat a tabellán. 

Területi I. osztály, 4. forduló 
Szeptember 16., szombat, 16 óra 

Vértesszőlősi SE-DG Tát 
Dupai János, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Az idegenbeli győzelem után itthon kellene vitézkednünk, de nem lesz egyszerű. Remélem, hogy a csapat mindent megtesz, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot. 
Szeptember 17., vasárnap, 16 óra 

Sárisápi BSE-Koppány- monostori SE 
Fenyvesi László, a Sárisáp vezetőedzője: – Az egyik legerősebb kerettel rendelkező csapatot fogadjuk hazai pályán! Nehéz helyzetben vagyunk, mert több fontos játékosunk nem bevethető kisebb-nagyobb sérülés miatt, de szeretnénk otthon meglepetést okozni! 

Vértessomló–Almásfüzitői SC 
Nagy Géza, a Vértessomló vezetőedzője: – Szeretnénk hétvégén megkezdeni pontjaink gyűjtögetését. A múlt héten már láttam biztató jeleket. 

Nyergesújfalu SE–Tatai AC 
Szoboszlai Tamás, a Nyerges­újfalu játékos-edzője: – Rövid időn belül sokadjára találkoztunk, így megszokott ez a párosítás. Még vannak sérültjeink, de bizakodva várjuk a találkozót, és szeretnénk megőrizni a hibátlan mérlegünket. 

Lábatlani ESE–FC Esztergom 
Karcagi Pál, a Lábatlan vezetőedzője: – Két hasonló helyzetben lévő csapat mérkőzésén szeretnénk hazai pályán nyerni a fiatal esztergomi csapat ellen. 

Bábolnai SE–Wati-Kecskéd KSK 
Józsa Péter, a Bábolna vezetőedzője: – Nagyon nem egyszerű a helyzetünk, még a múlt hetinél is kevesebben vagyunk. Elképzelhető, hogy pár fiatal harcos is bemutatkozhat a hétvégén. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában