Lovassport

2023.09.14. 09:54

Gyönyörű és eredményes lovak lepték el Bábolnát

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok adott otthont a Némethy Bertalan Régió Döntőjének. Az esemény a Bábolnai Gazdanapok ideje alatt, telt ház előtt zajlott.

Kemma.hu

Tizennyolc négy lovasból álló csapat adta le nevezését a Némethy Bertalan Régiós Döntő csapatversenyére. A felnőtt kategória után négy csapat állt hibátlan teljesítménnyel, így következett a Fodor István négyes szintű pályaépítő által épített összevetés. Az aranyérmet Berzsenyi Szilvia csapata, Veszprém vármegye négyese szerezte meg: Kern Emília, Nagy Lili, Kapeller Felícia és az összevetésben mindent vivő Nagy Evelin.

Ezüstérmes Szikszai Lajos vezetésével Győr-Moson-Sopron vármegye csapata, harmadik a Maszlag Ilona vezette Veszprém vármegye III-as csapat. A regionális csapatbajnokság negyedik helyezettje legjobb klubként a Laguna Lovasklub Kft., ötödik Komárom-Esztergom vármegye, hatodik Vas vármegye lett.

A szombati 130 centiméteres elődöntő után Fodor István pályaépítő a Díjugrató Szabályzat szerinti 135 centiméteres, technikás pályával várta a Némethy Bertalan Régió felnőtt kategória döntője, a Túri József Emlékverseny résztvevőit. Több mint harminc lovas próbált szerencsét ebben a kategóriában, végül három lovasnak sikerült mindkét nap hibátlanul lovagolni, így a dobogós helyezések az összevetésben dőltek el. A Pulai Lovaspark SE versenyzője, a több mint ötvenszeres Nemzetek Díja lovas, Horváth Balázs most is bizonyította tudását és Sputnik nyergében magabiztosan lovagolt egy gyors hibátlant, ami az aranyérmet jelentette a jelenlegi felnőtt szövetségi kapitánynak.

Második helyen Szentirmai Péter végzett a szürke Rouge nyergében, míg harmadik a Nomádia Egyesület versenyzője, Nagy Evelin Montague nyergében. A felnőtt championnak, a Prosper Lovasklub versenyzőjének, Baumann Borinak ezúttal a negyedik hely jutott egy hibaponttal, ötödik a fiatal lovas válogatott tagja, Simicska Anna, míg egy korábbi utánpótlás Nemzetek Díja győztes, a Pirik Farm színiben versenyző ifj. Néveri Imre László állhatott zárt hatodikként a Némethy Bertalan Régió felnőtt kategóriájában

A lovasoknak az eredményhirdetésen Bönde Ferenc régiófelelős, Rozmán Ferenc, a Bábolnai Lovaskör elnöke és Juhász Zoltán versenybíró, a Díjugrató Szakág korábbi elnöke gratulált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában