Utánpótlás Eb

2023.09.05. 19:56

Európa-bajnok lett a bajnai kick-box-tehetség: óriási, ahogy itthon fogadták +fotók

Európa-bajnoki címet szerzett Varga Zsombor, a Bajnai Kick-Box Szabadidő Sportegyesület versenyzője, aki a közelmúltban megrendezett isztambuli kontinensviadalon, a light-contact szabályrendszerben, cadet 2 korosztályban, 63 kilogrammos súlycsoportban ért fel a csúcsra.

Walczer Patrik

Varga Zsombor (jobbra) Európa-bajnoki címet szerzett Isztambulban

Forrás: Beküldött

Fotó: Bajnai Kick-Box SZSE

A klub beszámolója szerint a fiatal tehetség edzői Balázs Gábor és Hudoba Tamás. 2017-ben kezdett el kick-boxra járni és 2019 decemberében volt az első versenye. Elhivatottságát, kitartását is jól jellemzi, hogy 2020-ban már országos diákolimpia győztes lett, 2022-ben és 2023-ban magyar bajnoki címet szerzett, ezáltal pedig jogosulttá vált arra is, hogy bekerüljön a kick-box korosztályos válogatottba.

Az Európa-bajnokságon a bajnai csapatot egyedüliként Varga Zsombor képviselte, aki minden mérkőzését megnyerve állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Megtudtuk, hogy a sportoló a versenyen mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb formát mutatva jutott a döntőbe, ahol fináléban és harcias küzdelmet mutatva kétséget sem hagyott afelől, hogy ki lesz a súlycsoport kontinensbajnoka. 

Az ifjú Európa-bajnok a kupával és az aranyérmével
Az ifjú Európa-bajnok a kupával és az aranyérmével
Fotó: Bajnai Kick-Box SZSE / Forrás: Beküldött

Az aranyérmes versenyző mintegy 20 órás utazás után érkezett meg Bajnára, a bajnokot a sportcsarnokban családtagok, sporttársak, barátok fogadták és köszöntötték. Az eseményre eljött a bajnai kick-box megalapítója, Szabó Vilmos és Pallagi Tibor polgármester is.

Rengetegen várták Varga Zsombor otthon
Rengetegen várták Varga Zsombor otthon
Fotó: Bajnai Kick-Box SZSE / Forrás: Beküldött

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában