Dzsúdó

2023.09.21. 21:12

Eredményes szezonrajtot produkáltak a TSC dzsúdósai

A tatabányai klub versenyzői Brnóban, Egerben és hazai pályán versenyeztek.

Kemma.hu

Kunyik Zsolt tanítványai Brnóban is remekeltek

Forrás: Facebook/Tatabányai SC

A közelmúltban a csehországi Brnóban lépett tatamira a Tatabányai Sport Club három ifjúsági válogatott versenyzője, Moharos Zsófia, Kunyik Botond és Radovics Mihály. Kunyik Botond 55, illetve Radovics Mihály 50 kilogrammban egyaránt az első helyen végzett. Moharos Zsófia egy megnyert meccsen igen vitatható bírói ténykedés miatt szenvedett vereséget és nem jutott tovább.

– A Brno Mizuno Cup-on 16 nemzet 80 klubja vett részt, ami igen jó felkészülési torna volt. Mindhárom versenyzőnk új súlycsoportban indult, eggyel feljebb, mint a tavaszi szezonban. Nagyszerűen küzdöttek, Misa és Botond magabiztosan nyerték a súlycsoportjukat. Mindhárman az U18-as mezőnyben versenyeztek, ahol még két évig szerepelnek. Gratulálok nekik, igazán jól versenyeztek – mondta Kunyik Zsolt, a TSC dzsúdósainak vezetőedzője.

Csaknem kétszáz fiatal állhatott szőnyegre a 25. Faragó Benjámin Emlékversenyen a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban. A Diák A, B és C korcsoportokban regionális, a serdülő ketegóriában pedig nyílt versenyt rendeztek. Mintegy 30 klub képviseletében majdnem 200 sportoló indult a Demeter Béla és Kunyik József által megálmodott megmérettetésen. A TSC dzsudokái kitűnően szerepeltek: Vincze Anna, Kiri Attila és Kunyik Csanád az első, Szvatek Szófia Szonja és Kész Medox a második, Dodek Bendegúz, Kiss Bence, Lakatos Brendon és Szántó Dániel a harmadik, Baranyi Péter és Fehér Patrik pedig az ötödik helyen végzett. 

–Ez az esemény nagyon népszerű a dzsúdós berkekben, hiszen ez az őszi szezon első versenye a nyári pihenőidőszak után. Ez a mi hazai versenyünk, ami mindig összehozza a csapatot, a gyerekeket és a szülőket. Sok munka van vele, de jó hangulatban zajlik évről évre. A mostani viadalon is jól szerepeltek fiataljaink, gratulálok nekik – fogalmazott Kunyik Zsolt.

A TSC dzsúdósai ezt követően a 24. Tóth Péter Emlékversenyen vettek részt Egerben. Az országos rangsorversenyen 73 egyesület csaknem 500 sportolója, köztük szlovák és ukrán gyerekek is tatamira léptek diák A, B és C, valamint serdülő korcsoportban. A tatabányai fiatalok közül Kunyik Csanád és Vincze Anna az első, Szvatek Szófia Szonja a második, Kiri Attila a harmadik, Dodek Bendegúz, Kiss Bence és Szántó Dániel az ötödik, Baranyi Péter pedig a hetedik helyen végzett. A tatabányai klub ezzel a teljesítménnyel tizedik lett a csapatversenyben.

– A TSC dzsudokái magabiztosan versenyeztek, és kifejezetten örülök a remek teljesítményüknek – fogalmazott Kunyik Zsolt vezetőedző.
 





 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában