Mozgás

2023.09.15. 12:18

A jövő oroszlányi sportolóit keresték a sportágválasztón

Diákönkormányzati napot tartottak a József Attila Általános Iskolában, ahol a mozgásé volt a főszerep. Tizenhat állomás várt a diákokra, aki testközelből megtapasztalhatták, milyen például az OSE Lions játékosaival kosarazni.

Kemma.hu

Bemutatót tartottak az oroszlányi iskola udvarán

Forrás: Beküldött

Tóth Gábor intézményvezető elmondta, sportágválasztó jelleggel tartották ezt a szombati napot, így a gyerekek a bányászvárosban elérhető sportágakkal és edzési lehetőségekkel ismerkedhettek. – Nagyon szeretnénk, ha az intézmény minden diákja megtalálná a neki tetsző délutáni elfoglaltságot. Legyen az sport, zene vagy tánc – tette hozzá Oroszlány legnagyobb múlttal rendelkező iskolájának dirigense.

Tizenhat állomást alakítottak ki a tanulóknak. Ebből négy volt az ügyességi, amit az általános iskola nevelői tartottak, az oroszlányi egyesületek képviselői mellett. A feladatok mindegyike nagy tetszést aratott a diákok körében. Jó alakalom volt arra, hogy „megszülessen” a jövő oroszlányi dzsúdósa, focistája, kajakosa, karatésa, kosarasa, súlyemelője és tollaslabdázója is. De remek apropó volt arra is, hogy például az OSE Lions képviseletében Árva-File Balázstól és Kristyák Viktortól kérdezzenek egyet és mást a gyerekek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában