Foci

2023.08.27. 09:21

Két újonc is bemutatkozik a másodosztályban

A Tatabányai Vasas hazai pályán kezdi meg a szezont, míg a Tardos idegenben.

Herczeg István

A Kisbér (pirosban) a Környe ellen kezdi meg a bajnokságot

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A területi másodosztály is kezdetét veszi a hétvégén, ezúttal minden meccs vasárnap lesz. Az újoncok közül a Tatabányai Vasas hazai környezetben kezdi meg a szezont, az ellenfél az Ászár lesz. A hazaiak nem bajnokként jutottak fel, de ettől függetlenül jó játékerőt képviselnek, így vélhetően nem a kiesés elől fognak menekülni. Az Ászár is stabil középcsapatnak számított az elmúlt szezonokban, így jó nyitányra van kilátás. Az előző szezon egyik meglepetéscsapata, a Piliscsév is hazai pályán kezd, méghozzá a Zsámbék II. ellen. A hazaiak erősödtek, a vendégeknél nagy kérdés, hogyan tudnak majd kiállni, hiszen a nagycsapat létszáma kisebb lett, így nem tudnak annyi játékost "visszaadni", mint eddig.

 Az ácsiaknak nem indult jól a szezon, hiszen a harmadosztályú Oroszlány ellen búcsúztak a kupától, most a bajnokságban Bajon kezdenek. A hazaiak esélyesebbnek tűnnek, de az első forduló mindig kiszámíthatatlan. A másik újonc, a Tardosi FC-TAC jól belehúzott, hiszen Csolnokon kezdi majd a szezont. A hazaiak egyértelműen a dobogóra törnek, a Vármegyei Kupában nulla rúgott gólon tartották a Koppánymonostort, ami jól jelzi a csapat erősségét. A Tardos két bajnoki cím után vállalta a másodosztályú szereplést, ráadásul a Tatai AC-val együttműködésre lépett, ami több játékos érkezését is jelentett. 

A Dunaszentmiklós és a Nagyigmánd nerm ismeretlen egymás számára, tavaly már jó meccseket vívtak, ez a mostani szezonban is így lehet. A vendégeknél edzőváltás volt, a  távozó Járóka Mátyás helyett Gucsi Tamás lett a tréner. A bajnoki cím talán legnagyobb esélyese, a Mocsa Gyermelyen kezdi meg a szezont, míg az első osztálytól búcsúzó, de oda visszavágyó Környe Kisbérre utazik majd az első körben. 

Területi II. osztály, 1. forduló
Augusztus 27, vasárnap, 17 óra
Tatabányai Vasas-Ászár KSE, Piliscsévi SE-Zsámbéki SK II., Baj KSE-Ácsi Kinizsi SC, Bakonysárkányi SE-Tokod SE, Csolnoki SZSE-Tardosi FC-TAC, Dunaszentmiklósi SE-Nagyigmándi KSK, Gyermely-Mocsa KSE, Kisbéri SSE-Környe SE. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában