Dzsúdó

2023.08.05. 16:20

A világ legjobbjai között is helytálltak a tatabányai dzsúdósok

Az idei év egyik legrangosabb nemzetközi versenyén az Ippon Judo Tatabánya SE két cselgáncsozója vett részt.

Kun Attila

Szabó Áron: egy-egy győzelem és vereség

Forrás: Facebook/Ippon Judo Tatabánya SE

Pénteken kezdődött és vasárnap zárul a budapesti Papp László Sportarénában az esztendő legtöbb pontot adó olimpiai kvalifikációs versenye, a Hungary Masters. A rangos nemzetközi viadalon 22 dzsúdós képviselte, illetve képviseli a magyar színeket, köztük az Ippon Judo Tatabánya SE két versenyzője, Keller Rebeka és Szabó Áron. 

Valóságos szárparádé látható egyébként az Arénában, a World Masters ugyanis kifejezetten a világranglista legjobbjai számára rendezett esemény, amelyre minden súlycsoportból a legjobb harminchat versenyző kap meghívást. A mieink közül nyolcan alanyi jogon, a világranglista-helyezésük alapján indulhatnak a viadalon, a többiekről a Magyar Judo Szövetség szakmai bizottsága döntött.

– Rendező országként mindegyik súlycsoportban két magyar versenyző indítására van lehetőség, így került be a keretbe az 52 kg-os Pupp Réka és a 73 kg-os Szegedi Dániel mellé Keller Rebeka és Szabó Áron – tudtuk meg Csernoviczki Csabától, az Ippon Judo Tatabánya SE vezetőedzőjétől. 

Rebeka számára nem tartott sokáig a verseny, ugyanis az első fordulóban vereséget szenvedett kínai riválisától, így helyezetlenül zárt. 

Áron jobban kezdett, az első mérkőzésén legyőzte spanyol riválisát, a legjobb 16 között azonban kikapott egy üzbégtől, így ő is helyezetlen lett.

A két, egyébként még junior korosztályú versenyző következő megmérettetése a szeptemberi, hágai korosztályos Európa-bajnokság lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában