Eredményes szereplés

2023.07.18. 15:04

Több érem és pontszerzés a grazi junior Európa-kupán

Ausztriában rendezték meg a junior cselgáncs Európa-kupa sorozat állomását, amelyen a magyar csapatból Kőszegi Rebeka, Mamira Luca és Sági Nikolett is felállhatott a dobogó harmadik fokára, Keller Rebeka pedig hetedik lett.

Kemma.hu

Keller Rebeka (balról a harmadik) is elindul a mesterek között

Forrás: utanpotlassport.hu

A grazi viadalon huszonhét ország négyszáztizennyolc judósa lépett tatamira, a magyar színeket harmincöt juniorkorú versenyzőnk képviselte. Közülük hárman léphettek végül dobogóra, a húsz esztendős Kőszegi Rebeka (48 kg, BHSE) ebben az évben már a harmadik érmét szerezte meg ebben a sorozatban, ezúttal bronzérmet szerzett. A tizennyolc éves ifjúsági világbajnok, Mamira Luca (Dunaharaszti MTK) az egy héttel korábbi, paksi második hely után ezúttal harmadik lett az 52 kilogrammosok között. A tizenkilenc éves Sági Nikolett (78 kg, KSI SE) ebben az évben már a negyedik bronzérmét zsebelte be a junior Európa-kupában.

A mieink további értékes helyezésekkel zárták a grazi tornát: Adorjáni Gergely (73 kg, BHSE), Dobos Levente (+100 kg, Ledényi JI) és Kriza Anna (63 kg, BHSE) az ötödik, Gábor Áron (66 kg, MTK Budapest), Lakatos György (+100 kg, Tatabányai SC) és Keller Rebeka (52 kg, Ippon Judo Tatabánya) pedig a hetedik helyen végzett. Az éremtáblázat első helyét a georgiai csapat (3 arany, 4 bronz) szerezte meg, megelőzve Olaszországot (2, 4, 2) és Brazíliát (2, 1, 2), a magyar csapat a három bronzéremmel tizenharmadik lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában