Strandbirkózás

2023.07.05. 09:08

Strandbirkózásban is viszik a pálmát a tatabányai sportolók

A TSC-s birkózók 2-2 arany-, ezüst - és bronzérmet szereztek Soltvadkerten

Kemma.hu

Minden éremből hoztak haza a Tatabányai SC sportolói

Forrás: FB/TSC

Eredményesen szerepeltek a Tatabányai SC sportolói a strandbirkózó országos bajnoki sorozat soltvadkerti állomásán. Réczi Bianka és Ábrahám Titanilla megnyerte súlycsoportjának küzdelmeit, Deák Zoltán és Nagy Klaudia ezüstérmet szerzett, Lázár Csenge és Nagy Ákos a harmadik helyen végzett. Ábrahám Benjámin ötödik lett.

A Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) tájékoztatása szerint négy férfi és három női birkózó vesz részt az augusztus 5. és 12. között Balin sorra kerülő multisport eseményen.

Mint azt az Origo is megírta, a strandbirkózás egyébként olimpiai sportág lehet.

Látványos, gyors, és egyértelmű sportról van szó, könnyen közvetíthető. Elsősorban a szabadfogásúak érezhetik jobban a birkózás strand változatát, és örömteli, hogy a magyar színeket hét versenyző is képviselheti a Strand Világjátékokon


– mondta a portálnak Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke.

A strandbirkózás szabályai letisztultak: egyszer három perces a menetidő, az a sportoló nyer, amelyik előbb eléri a három pontot. Három pontot ér, ha valakit eldobnak, és egyből a hátára esik, egy pont jár a kitolásért és azért, ha valakinek a könyöke, a feje vagy a térde leér a homokba. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában