Súlyemelés

2023.06.02. 15:45

Több mint 40 éve tart a súlyemelők országhatáron átnyúló jó kapcsolata

Ismét vendégül látta az Obrigheimből érkező sportbarátokat a Tatabányai Sport Club.

Kun Attila

A tatabányai súlyemelők emléktáblájánál is nosztalgiáztak a találkozó részvevői

Forrás: beküldött

Immár 1980 óta hagyomány, hogy a Tatabányai Bányász Sport Club, illetve a Tatabányai Sport Club, valamint a németországi Obrigheim súlyemelő-szakosztálya csapattalálkozón méri össze az erejét. Az Obrigheimer Gewichtheber, azaz az Obrigheimi Súlyemelők Egylete nem akármilyen csapat, hiszen idén megnyerte a német súlyemelő Bundesliga csapatversenyét.

– 1980 óta működik a kapcsolatunk az Obrigheim súlyemelő-csapatával, anno egy németországi közös ismerősünk hozott össze bennünket. Akkor erős volt a Bányász és az Obrigheim csapata is – mondta el Stark András, aki negyvenhárom éve rendszeresen megszervezi a találkozókat.

A Tatabányai Sport Club egykori kiváló súlyemelője és vezetőedzője, valamint immár Örökös Tagja azt is elmondta, hogy általában kétévente találkoznak, de mivel a pandémia miatt kis idő kimaradt, tavaly a tatabányaiak utaztak Obrigheimbe, most pedig a németek érkezzek a TSC-hez.

Az immár negyvenhárom éve tartó szoros kapcsolat révén komoly barátságok szövődtek és az egymás iránti tisztelet is kiemelkedő. A szombat délután lezajlott verseny mellett színes programokon töltötték együtt idejüket a sportolók és sportvezetők.

Visegrádi József szakosztályvezető és Stark András igazán büszke lehet a két klub közös múltjára.

– 2005 óta most nyert először a Tatabányai Sport Club utánpótlás együttese. Érdekes, hogy 2005 előtt pedig mindig mi győztünk – ismertette a verseny végkimenetelét Stark András, aki mesélt a hétvégi eseményekről is.

– Német vendégeink nagy lelkesedéssel, örömmel érkeztek, mi pedig örömmel rendeztük meg a találkozót. A hétvége minden egyes perce hasznosan telt, a verseny izgalmas volt, örülünk, hogy mi győztünk. Szombaton reggel megkoszorúztuk a Földi Imre Sportcsarnok súlyemelő-emléktábláját, és elmeséltük a táblán szereplő nevek legendás sportélményeit. A Multifunkcionális Sportcsarnok meglátogatása után a Turul-szobornál időztünk, majd szombat délután lezajlott a verseny. Vasárnap az Öreg-tavon sárkányhajóztunk. A vasárnapi ebédet Szalai Gyuri barátunk éttermében fogyasztottuk, régi csapattársunk társaságában. Érdekesség, hogy hajdan Gyuri is versenyzett az obrigheimiek ellen, így ő is jókat nosztalgiázhatott Franz Haus, a vendégek csapatvezetője társaságában. Jelenleg Franz fia, Volke Haus az Obrigheim vezetőedzője. A német vendégek tizennégyen érkeztek. Franz és Volke Haus, valamint a fiatal versenyzők mellett masters Eb-n, vb-n érmes sportolók kísérték el a csapatot. A búcsúzás során megegyeztünk, hogy két év múlva Obrigheimban találkozunk – zárta beszámolóját Stark András.

A szombati versenyen egyébként igen szoros küzdelem alakult ki a TSC ugrócsarnokában. A két csapat versenyéből végül a TSC került ki győztesen. Likerecz Attila vezetőedző tanítványai 1334-1225-re nyerték meg a pontversenyt. A csapat tagjai Eszenyi Fanni, Vízvári Lea, Lucz Levente, Stavarsz Ádám, Szabó Álmos és Torma Máté voltak.

– Ezúton is köszöni a szakosztály a TSC vezetőségének a nemzetközi szintű szervezést, rendezést, Ormos Mariannának és Stark Andrásnak a szervezést, Nagy Lászlónak és csapatának a nemzetközi szintű teremberendezést, Ambrózy Attilának pedig a verseny lebonyolításához a világszintű technikai hátteret. Az országban az első verseny volt ez, amelyen a bírok tableten végezték a munkájukat, nem elavult gépeken – összegzett Likerecz Attila.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában