Helyi sport

2023.06.11. 12:00

Lesti Dia és Rózsahegyi Bori is egyéni csúcsot ugrott

Hihetetlen produkcióknak örvendhettünk csütörtök délután az MTK Sportcentrumában, ahol a World Athletics Continental Tour Bronze viadalt rendezték.

Kemma.hu

Lesti Dia is egyéni csúcsot döntött

Forrás: FB/TSC

A TSC Geotech számos versenyzője állt rajthoz a futó- és a távolugró pályákon. Szerencsére mind a futók, mind a távolugrók emlékezetes eredményeket, győzelmeket, egyéni csúcsokat értek el. Elképesztő egyéni csúcsokat jelentő ugrásokat produkált Lesti Dia, aki megnyerte a nők versenyét, amiben a szintén egyéni csúcsot ugró Rózsahegyi Bori a hatodik helyen zárt. Amikor az első körben Bánhidi-Farkas Petra 637 centire ugrott, talán csak Lesti Dia és Mestere, Dömötör Balázs sejtette, hogy mi fog történni. Nos, Dia egy 668 centis ugrással nyitott, ami eleve egyéni csúcsot jelent. A továbbiakban Dia elérte a 675 centit, majd az utolsó ugrás után 672-ig szállt, de addig is valamennyi ugrás egyéni csúcsnak minősül.

"Mások megijednek, ha az ellenfelek jól kezdenek, de engem motivált a riválisok jó kezdése, így felszívtam magam, és egyből sikerült egy egyéni csúccsal kezdeni. Örülök, hogy ezt sikerült fokozni, és 675 centivel megnyertem a versenyt" - mondta Lesti Dia, aki ezzel nagyon közel került álmához, hogy ott legyen az augusztusi világbajnokságon, Budapesten. Természetesen büszke volt az eredményre. Dömötör Balázs is, aki óvatosan fogalmazott. 

"Most hirtelen ki sem tudom számolni, hány pontot ér ez a győzelem, de rendkívül közel vagyunk az idei céljainkhoz. Dia ma fantasztikusan teljesített, hiszen amellett, hogy csak egy rontott ugrása volt, négyszer is megdöntötte korábbi egyéni rekordját" - közölte Dömötör Balázs. A női távolugrás másik tatabányai Hőse Rózsahegyi Bori volt. Henyecz László tanítványa a közelmúltban, a győri diákolimpián már elérte a 629 centimétert, de azt az eredményt a szél miatt nem hitelesítették egyéni csúcsként. Nos, Bori a megengedett szélviszonyok között ismét 629 centimétert ért el. Ezzel a nagyon erős felnőtt mezőnyben a hatodik helyen zárt. 

"Az első ugrás nem sikerült, de a másodikra összejött a 629 centiméteres eredmény, ami nagyon nagy örömet okozott nekem. A végére kicsit elfáradtam, de megérte" - mondta Bori.

"Bori a 629 centivel az U18 európai ranglista első helyezettje lett, az U18 világranglistán pedig a második helyen áll. Ez fantasztikus eredmény nem egészen tizenhat évesen!" - értékelt Henyecz László, Bori mestere.

Molnár Janka a női 400 gátfutás versenyszámban szerezte meg a győzelmet, egy igen rangos, nemzetközi mezőnyben, amelyben a szezon egyéni legjobb eredményét érte el.  Janka mestere, Bartha Attila szerint Janka az 56:06-os idővel szép eredményt ért el, viszont sokat kell még dolgozni ahhoz, hogy elérjék a célt, a budapesti világbajnokságot.  Gerics Roland a második helyen zárt a férfi távolugró versenyen, amelyben 729 centiméterrel sokáig vezetett, majd az egykori magasugró ellenfele, Németh Mátyás 776 centivel megelőzte. A női hármasugrásban Áts Viktória a nyolcadik helyen zárt, 12,51 méterre ugorva.  A nap záró számában Wahl Zoltán a férfi 400 méter síkfutásban a harmadik helyen végzett 46:63 százados időeredménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában