Autósport

2023.06.09. 10:00

Kis tatai csoda: apja és lánya először állhattak együtt a dobogón

Ismét együtt állhattak a dobogón Hernádiék

Petrik J.

Hernádi László, és lánya Ildikó ismét kitett magáért

Forrás: MW

A kiváló tatai autóversenyző, Hernádi László és lánya, Ildikó a csehországi Prelogban vettek részt a Közép-Európai Zóna Autocross Bajnokság (CEZ) sorozat második állomásán. A négykerekűek viadalát egy reptéren rendezték.

- Ezen a futamon a rendezők számára is egy nagy meglepetéssel szolgáltunk – emlékezett vissza a tatai pilóta. – Tíz évvel ezelőtt Ildikó kislányként segédkezett a versenyeken, most pedig már a Közép-Európai sorozat versenyzőjeként volt jelen.

Az edzéseket követően már élesbe ment minden. László kezdtem a versenyt, majd Ildikó folytatta. Körről-körre jobb időket autózva a CEZ sorozatban az Ildikónak az ötödik helyet sikerült megszereznie, míg édesapja megnyerte a megmérettetést. Néhány nappal később Zlínbe folytatta a Hernádi család a CEZ sorozatot. A szintén csehországi, harmadik állomásnak a Continentál gumigyár teszt-pályája adta a helyszínt. Ez egy kicsit keskenyebb és szűkebb pálya volt a megszokottnál, de ennek ellenére Ildikó ugyanolyan ügyesen hajtott. Ezt az egyre javuló ideje, valamint az eredménye is bizonyította. Ugyanis, életében először állhatott dobogón a CEZ sorozatban, mivel a harmadik helyen végzett.

- Nekem a második helyre sikerült felautóznom, az ügyes és gyorsan versenyző honfitársam Szepesi Péter mögött – mesélte Hernádi László. – Viszont „közös” pályafutásunk során, nemzetközi versenyen először állhatunk a lányommal együtt a dobogóra.

A Közép-Európai versenysorozat júliusban Kakucs-Ringen folytatódik, ahol ismét két Hernádi várja majd a rajtot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában