Súlyemelés

2023.05.25. 11:00

Mikhel Eszternél megint nem volt jobb

Az idén Zalaegerszeg adott otthon a Nyugat-magyarországi abszolút csapatbajnokságnak, valamint a kiemelt viadalnak tekinthető Göcsej-kupának.

Petrik J.

Kalamár Krisztián és Bagócs János

Forrás: MW

Az Oroszlányiak Városi SK mindkét versenyen indított sportolót. A csb-n a következők képviselték az OVSK színeit: dr. Rádi Mariann (64 kg) 57 kg-ot szakított és 70 kg-ot lökött, Banyó Gabriella (71 kg) 48 kg-ot szakított, 60 kg-ot lökött, dr. Leskó Tamás (89 kg) 80 kg-ot szakított, 110 kg-ot lökött, Raskó Martin (73 kg) 86 kg-ot szakított, 97 kg-ot lökött. A gárda jól teljesítetett, ami Bagócs János edző értékeléséből is kiderült. De az élre mégis Kalamár Krisztián neve kívánkozik, aki a 109 kg-os súlycsoportban 123 kg-ot szakított és 152 kg-ot lökött. Ezzel a teljesítménnyel a legnagyobb súlyt mozgatta meg és 15 kilogrammot javított saját egyéni csúcsán. Végül a tartalékosan felálló oroszlányiak az ötödik helyezést szerezték meg.

A verseny másnapján, a Göcsej-kupán, a két Mikhel-lány állt a pódiumra. A 13 éves Panka, a serdülő korcsoport +76 kilós mezőnyében a második lett, 53 kilót szakított és 71 kilót lökött. Nővére Eszter (+87 kg), a juniorok között szerepelt és 80 kg-ot szakított, valamint 95 kg-ot lökött. Ezzel a teljes női mezőnyben ő emelte a legtöbbet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában