Helyi sport

2023.05.10. 09:00

Folytatódik az alsóházi rájátszás, Szegeden a Lions

Az eddig veretlen MVM-OSE Lions idegenbeli mérkőzéssel folytatja a playoutot.

Kun Attila

Az MVM-OSE Lions (piros-fehérben) Szegedre látogat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Kosárlabda, NB I. A, férfi, alsóházi rájátszás, 6. forduló
Naturtex-SZTE-Szedeák–MVM-OSE Lions
Szeged, Városi Sportcsarnok, szerda, 18 óra.

Két hét szünet után a visszavágókkal folytatódik az alsóházi rájátszás, amelyben az oroszlányi csapat ezúttal Szegedre látogat. Az MVM-OSE Lions remekel a playoutban, Simon Petrov csapata eddig mind az öt mérkőzését megnyerte és vezeti az alsóház tabelláját. Ma esti vendéglátója 3-2-es mérleggel a negyedik helyen áll. A szegediek előző két mérkőzésüket egyébként egyaránt megnyerték, vagyis ugyancsak jó formában várják a ma esti meccset. A két csapat az első fordulóban találkozott egymással, akkor a Lions hazai pályán 89-76-os győzelmet aratott. Azt megelőzően, az alapszakasz utolsó fordulójában is a Tisza-partiak voltak az Oroszlány riválisai, a Szegeden rendezett összecsapást 85-63-ra a házigazda nyerte. Az alsóházi rájátszásban az elsődleges cél az itt szereplő csapatok számára  bennmaradás kiharcolása, amelyet a Lions legutóbbi mérkőzésén, a Nyíregyháza ellen aratott 100-76-os győzelemmel már abszolvált (és jelenlegi formáját tekintve jó eséllyel pályázik a playout megnyerésére), a Szeged azonban matematikailag még kieshet, így ebből  a szempontból számára lesz fontosabb ez az összecsapás. Ha egyébként a Szeged ma nyer és a sereghajtó Nyíregyháza veszít, a Szeged is meghosszabbítja élvonalbeli tagságát, ami komoly motivációt jelenthet a hazaiak számára.

– Ha folytatni szeretnénk a győztes szériánkat, sokkal koncentráltabban kell Szegedre érkeznünk mint legutóbb, kellő figyelmet fordítva ellenfelünk pontszerzőire és a támadólepattanóira – utalt csapata előző szegedi mérkőzésére Simon Petrov, a Lions vezetőedzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában