Sakk

2023.04.13. 21:30

Feketén-fehéren a Tatabánya volt a legjobb vármegyénkben

A TSC az utolsó fordulóban szabadnaposként figyelhette, hogyan alakulnak a további mérkőzések és helyezések.

Kun Attila

Ismét a Tatabánya nyerte a vármegyei bajnokságot

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A közelmúltban ért véget a vármegyei első osztályú csapatbajnokság. Az már az utolsó forduló előtt eldőlt, hogy az első helyen a címvédő, ezúttal szabadnapos Tatabánya II. végez, így a többiek egymás ellen küzdhettek meg a további dobogós helyekért. A legkedvezőbb helyzetből a Géniusz II. várhatta az utolsó kört, amely az Esztergom II. elleni győzelemmel biztosította be második helyét. Az Esztergom vereségével lecsúszott a dobogóról, miután a Sakkmatyi nagy különbséggel legyőzte a sereghajtó Kisbér-Ászár II.-t, ezzel pedig fellépett a harmadik helyre. A negyedik az Esztergom II., az ötödik a Kisbér-Ászár II. lett.

Vármegyei bajnokság, I. osztály, Lángos Józsa-csoport, 5. (utolsó) forduló: Esztergomi SC II.–Géniusz SE II. 3-5; Sakkmatyi SE–SE Kisbér-Ászár II. 6-2. Szabadnapos: Tatabányai SC II. 

A végeredmény: 1. Tatabányai SC II. 23,5 táblapontpont (8 csapatpont), 2. Géniusz SE II. 19 (6), 3. Sakkmatyi SE 16 (2), 4. Esztergomi SC II. 15 (2), 5. SE Kisbér-Ászár II. 6,5 (2). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában