Motocross

2023.03.30. 12:06

Kétütemű motorokkal szántották fel a pályát a Pilis Sport Team versenyzői

A futamokon csak olyan régi motorokkal lehetett indulni, melyeket az 1970-2004 közötti időszakban gyártottak.

Walczer Patrik

Négyütemű után kétütemű motorokra ültek át a versenyzők

Forrás: Pilis Sport Team Egyesület/Facebook

Fotó: Wágner Olivér

A piliscsévi versenyhétvége után ezúttal Monoron versenyzett a vármegyei kötődéssel is bíró Pilis Sport Team Egyesület, a csapat Auner Motorsport Classic Motocross Bajnokság és Kupasorozat első fordulójában is szép eredményeket ért el.

Wágner Olivér csolnoki sportoló, a klub elnöke elmondta, hogy a monori pálya korhűen classic stílusban várta a versenyzőket, a nézők igényeit pedig büfésorral elégítették ki. A futamokon csak olyan régi motorokkal lehetett indulni, melyeket az 1970-2004 közötti időszakban gyártottak.

– Több kategória is volt a motorok évjáratától és felszereltségétől függően. Valamint volt egy 60+os mezőny is, ahol a korosodó versenytársak bármivel indulhattak, ami megfelelt az alapszabályi előírásnak – árulta el Wágner Olivér.

A Pilis Sport Team versenyzői közül Godó László a Millenium EVO kategóriában 14. helyen végzett. Érdekesség, hogy ő legalább egy emberöltő óta nem állt rajtgép mögé, de most is ugyanolyan jó érzés töltötte el, mint korábban.

A Super EVO kategóriában többen is beneveztek. A kategória második helyét Lánczi Sándor szerezte meg, Tóth Gergely összetettben 9., Kutas Attila 15., míg Wochauer István a 16. helyen zárt. Érdekesség, hogy Kutas Attila, illetve Lánczi Sándor az LRT - Linninger Retro Tuning által biztosított bérelt motorokkal versenyzett.

Wágner Olivér elégedett az eredményekkel, hiszen amíg Piliscséven a négyütemű modern motorokkal álltak rajthoz a sportolók, a monori pályán csak a kétütemű motorokra ülhettek fel a versenyzők. Így a felkészülésük is valamelyest más volt, hiszen utóbbi teljesen más vezetési stílust igényel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában