Vízilabda

2023.03.25. 20:54

A tatabányai hölgyek helytálltak, a férfiak nagy verést kaptak a medencében

Mind a női élvonalbeli, mind a férfi másodosztályú tatabányai együttes vereséget szenvedett. Ám, amíg a férficsapatot alaposan elpáholták, addig a hölgyek derekasan helytálltak.

Petrik József

A nagyobb játékerőt képviselő alföldi gárda ellen jól tartották magukat a Zantleitner-tanítványok. Ám igyekezetük ellenére ennél jobban nem sikerült megszorongatniuk a vendég együttest. Az alapszakasz utolsó mérkőzésén nem okozott csalódást a fiatal hazai gárda.

Zantleitner Krisztina: - Összességében elégedett vagyok a csapatommal. Viszont az emberelőnyös helyzeteinket hatékonyabban kellett volna kihasználni.

Vízilabda OB I., női, 18. forduló
Tatabánya Women Water Polo – Szentes 11-14 (2-3, 4-5, 2-4, 3-2)
Tatabánya, Buborék, 100 néző, vezette: Várkonyi Gabriella, Csizmadia Zs.
Tatabánya: Kovács D. – Zantleitner H. 2, Zink 1, Orbán, Felkai, Rajna 6, Sóti 1. Csere: Szombathelyi (kapus), Zantleitner N. 1,Becsey, Bíró, Kovács J. Perjési, Kovács D.
Gól emberelőnyből: 6/0, illetve 9/5.
Gól ötméteresből: 0, illetve 1/1.
Kipontozódott: Orbán, illetve Kövér-Kis.

Megilletődötten kezdték a találkozót a meglehetősen foghíjas összeállításban szereplő vendégek. A lelátóról úgy tűnt, mintha az öltözőben maradtak volna a Gebauer-tanítványok. Így az első negyedben – szó szerint – átrobogott a vendégeken a fővárosi együttes, amely bizonyította, nem véletlenül tanyázik a bajnoki tabella harmadik helyén. A házigazdák a vízipóló minden elemében felülmúlták a vízműves alakulatot, és a meccs folytatásában sem adtak esélyt a a szárnyaszegett tatabányaiaknak a felzárkózásra…

Gebauer Lajos: - Mind támadásban, mind védekezésben, mind pedig akarásban fölébünk kerekedtek az angyalföldiek. Nálunk a hozzáállással is gondok voltak. Ímmel-ámmal nem lehet semmit sem jól csinálni. Több játékosom is a küzdelem helyett csak arra összpontosított, hogy mikor lesz már végre vége a mérkőzésnek. Ez elég nagy baj…

Férfi OB I. B, 22. forduló
Angyalföldi SI – Tatabányai Vízmű SE 16-7 (5-1, 3-2, 4-2, 4-2)
Budapest, Kőér utca, 100 néző, vezette: Rózsavölgyi D., Duray A.
Tatabánya: Szabó II. – Gombos, Niklász, Várnagy M. 1, Fekete B. 1, Albert 1, Hlogyik. Csere: Borbély (kapus), Galler 3, Dubinák 1, Tátrai, Végh L., Németh A., Kovács P. Edző: Gebauer Lajos.
Gól emberelőnyből: 13/8, illetve 9/1.
Gól ötméteresből: 0, illetve 1/0.
Kipontozódott: Niklász.

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában