Sakk

2023.03.01. 10:00

A Tatabánya lett a vármegyei bajnok

Címkék#sakk

Nem tudta megállítani a Géniusz a Tatabányát.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

 A hétvégén a negyedik, utolsó előtti fordulót rendezték a vármegyei csapatbajnokság élvonalában, mégpedig a pontvadászat rangadójával, a listavezető Tatabánya és a második helyezett Géniusz mérkőzésével. A Tatabányának legalább hat pontot el kellett vinnie a megszerezhető nyolcból, hogy biztosan bajnok legyen (az utolsó körben a TSC szabadnapos lesz, vagyis hatnál kevesebb szerzett ponttal a Géniusz még előzhetett volna), amit a vármegyeszékhely képviselői túl is teljesítettek: 6,5 pontot szereztek, amivel már matematikailag is bebiztosították (és egyben megvédték) bajnoki címüket. Az Esztergom kihasználhatta volna a Géniusz botlását, azonban veszített az eddig még egyetlen táblapontot sem szerző Kisbér-Ászár ellen, így maradt a harmadik helyen. 

Vármegyei bajnokság, I. osztály, Lángos Józsa-csoport, 4. forduló 
Géniusz SE II.–Tatabányai SC II. 1,5-6,5; SE Kisbér-Ászár II.–Esztergomi SC II. 4,5-3,5. 
A bajnokság állása: 1. Tatabánya II. 23,5 pont; 2. Géniusz II. 14; 3. Esztergom II. 12; 4. Sakkmatyi SE 10; 5. Kisbér-Ászár II. 4,5.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában