Foci

2023.02.07. 18:22

Potyog a könnyünk! Megható ok miatt hagyja ki Willi Orbán a meccset

Az oroszlányi születésű Willi Orbán, az RB Leipzig magyar válogatott középhátvédje kihagyja az Union Berlin elleni rangadót a hétvégén, mivel őssejtdonor lesz, és szerdán esik át a több órás beavatkozáson.

Kemma.hu

Willi Orbán

Forrás: Bundesliga

Willi Orbán még 2017-ben regisztrált a német őssejt-adatbázisba egy kampány részeként és most nyílt lehetőség arra, hogy emberéletet mentsen a csontvelőjéből kinyert őssejtekkel. A BILD beszámolója szerint  – amit a német Spox nevű oldal szemlézett – Willi Orbán már szombat óta kapja az injekciókat a beavatkozásra készülve, így azóta nem is edz a lipcsei klubnál. A műtétre pedig szerdán kerül sor, így minden bizonnyal kihagyja az Union Berlin elleni szombati rangadót.

Ez egy lehetőség, hogy egy emberi életet megmentsek nagyon kevés erőfeszítéssel. Nagyon remélem, hogy adományom segíthet a címzett teljes gyógyulásában. Persze elképzelhető, hogy nem játszok az Union ellen, de ez most másodlagos. Aki ismer, az tudja, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy gyorsan visszakerüljek a csapathoz

– nyilatkozta a 30 éves labdarúgó.

Orbán elárulta azt is, példát szeretne mutatni, hogy minél többen regisztráljanak őssejt-donornak. Ha jól megy a több órán át tartó beavatkozás, akkor további 10 nap kihagyás várhat a védőre – de mint említette, ez most másodlagos. A hírt megerősítette az RB Leipzig is, a klub tájékoztatása szerint a magyar válogatott védő egy leukémiás beteg számára bizonyult megfelelő donornak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában