Foci

2023.02.13. 06:56

A Puskás Akadémia aprótalpúi diadalmaskodtak a vértessomlói emléktornán

A Vértessomlón hétvégén megrendezett tornán Wéber Imrére emlékezek. Az U7-es korosztálynak rendezett kupán a Puskás Akadémia bizonyult a legjobbnak.

Kemma.hu

Wéber Imrére emlékeztek a focitornával Vértessomlón

Forrás: Beküldött

– Egy olyan bácsira emlékezünk, aki nagyon sokáig sportelnök volt, szövetségi ellenőr, nagyon szerette a focit. Sokat dolgozott azért, hogy az olyan gyerekek, mint ti, tudjanak focizni. Az ő tiszteletére fogtok játszani. Ő figyel benneteket fentről, úgyhogy ügyesek legyetek, rúgjatok sok gólt, és annak nagyon fog örülni! És természetesen mi is, és ti is! – ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg február 11-én a Wéber Imre Emléktornát Richter Tamás, a községi sportkör elnöke Vértessomlón, ahová nyolc U7-es korosztályú csapat érkezett Kecskédről, Környéről, Tatabányáról, Tatáról, Felcsútról, Lábatlanról és természetesen helyből.

A tornával a 2021 novemberében elhunyt Wéber Imre emléke előtt tisztelegtek, aki volt a Kecskéd KSK elnöke, a megyei igazgatóság bizottsági tagja, sportvezetőként évtizedeken keresztül részt vett a megye labdarúgásának fejlesztésében. Fontos feladatának tekintette az utánpótlás csapatok mentorálását, így a nevéhez kötődik az is, hogy 2012-től a gyerekek részvételével bővült a Sváb Kupa teremlabdarúgó sorozat.

Az emléktornán a gyerekek két csoportban rúgták a bőrt, összesen 16 meccset játszottak, amiken 109 gól született. Betegségek miatt két csapat, a Környe és a Puskás Akadémia is csere nélkül, csupán három játékossal érkezett, így a kicsiknek alaposan fel lett adva a lecke. A Környe nem is vette túl jól az akadályokat, a nyitómeccsen 8:1-es vereséget szenvedett a házigazdáktól, később 4:0 arányút a TAC-tól, majd 8:3-asat a Vulkántól, így a csoportmérkőzések után búcsúztak. 

A Kecskéd sem bizonyult szerencsésnek, a TSC-től 4:2-re, a Puskás Akadémiától 5:2-re kaptak ki, s hiába múlták felül 4:1-re a Lábatlant, nem volt elegendő a továbbjutáshoz, mint ahogy az ellenfelük sem verekedte magát tovább, miután a Puskás Akadémiától 9:0, a TSC-től 6:1 arányban kapott ki. A TAC is búcsúzni kényszerült, a csapat a Vulkántól 2:1-es vereséget szenvedett, majd igencsak izgalmasnak bizonyult a Vértessomló elleni mérkőzése. Az első három gólt a tataiak szerezték, a házigazdák viszont olyannyira sikeresen fordítottak, hogy végül 6:3-as győzelmet arattak.

Az elődöntőkbe a Vértessomló, TSC, Puskás Akadémia és a Vulkán verekedte be magát, a bronzmérkőzést a vendéglátók játszották a Vulkánnal. Jó előjelekkel indultak a somlóiak, hiszen a korábbi csoportmérkőzésen 3:1-re verték meg ellenfelüket, az éremért vívott meccsen azonban hol itt, hol ott potyogtak a gólok, s 4:3-as Vulkán vezetésnél úgy tűnt, hogy búcsút inthetnek a hazaiak a harmadik helynek, amikor a lefújás előtti 1-2 percben nemcsak kiegyenlítettek, de végül 5:4-es győzelmet is arattak, így a somlóiak állhattak a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

A Puskás Akadémia apróságain nyoma sem volt fáradtságnak a TSC elleni döntőben, bár a tatabányaiak picit meg is könnyítették a dolgukat: alig kezdődött el a meccs, egy megyeszékhelyi kisfiú hátáról a saját hálójukba pattant a labda. A felcsúti csapat akcióból további hármat szerzett, míg az ellenfél egyet sem, így az eredményhirdetéskor Wéber Imre két fiától a Puskás Akadémia gyerkőcei vehették át a legnagyobb serleget, a TSC csapata pedig a második helyezettnek járót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában