Labdarúgás

2023.02.19. 19:50

A Dorog megszerezte első idei bajnoki győzelmét

Marián Sluka csapata a negyedik helyezett Szegedet verte. A Komárom és Tatabánya nyert, a Zsámbék veszített a harmadosztályban.

Kun Attila

A Dorog a Kozármisleny ellen készül

Forrás: Dorogi FC

Fotó: Sersztnyev Richárd

A fordulót az utolsó helyről kezdő Dorog számára minden mérkőzés kulcsfontosságú a bennmaradásért vívott harcban. A találkozó nagy részében nem látszott a két csapat közötti komoly helyezésbeli különbség (a Szeged a 4., a Dorog a 20. helyről kezdte a mérkőzést), a kevésbé színvonalas, inkább küzdelmes és harcos mérkőzésen mindkét együttes megszerezhette volna a győzelmet.

A Dorog a második félidőben taktikai változtatást hajtott végre, amely eredményesnek bizonyult: a 82. percben Berkó passza után Preklet lőtt a kapuba 11 méterről, majd kivédekezte a hátralévő perceket. A Dorog ezzel megszerezte első ide győzelmét, és ugyan maradt az utolsó helyen, pontszámban befogta az utolsó előtti Kozármislenyt.

Marián Sluka: – Ahogyan az előző fordulókban, úgy ezúttal is szervezetten és akaratosan játszottunk, de ez most győzelemmel is párosult. Fegyelmezetten védekeztünk, a cseréink is jól szálltak be. Ez a csapatmunka diadala volt, úgy érzem, jó úton járunk.

Alekszandar Sztevanovics: – Gratulálok a Dorognak! Megérdemelten nyertek, hiszen jobban akarták a győzelmet. Kényelmesen játszottunk, megvoltak a helyzeteink, de ezek kimaradtak, az ellenfél pedig megbüntette a hibáinkat. Úgy érzem, hogy már mérkőzések óta komoly gondjaink vannak a gólszerzéssel. De ez a szép a fociban, hogy hamar jön a következő mérkőzés, amelyen javíthatunk majd.

Labdarúgás, NB II., 24. FORDULÓ
Dorogi FC–Szeged-Csanád GA 1-0 (0-0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 500 néző, vezette: Gaál Á. (Bertalan D., Sinkovicz D.).
Dorog: Molnár Zs. – Barna G., Lénárth, Preklet, Papp Máté – Sztojka, Kapornai (Berkó, 77.), Albert Á. (Kovács O., 90+2.) – Magyari Sz. (Papp Marcell, 59.), Szalai J. (Paudits, 59.), Szerencsi (Lustyik, 77.). Vezetőedző: Marián Sluka.
Szeged: Takács J. – Könczey (Rédling, 85.), Temesvári, Szilágyi Z., Kővári – Farkas A., Povázsay (Lestyán L., 85.) – Papp Á. (Beronja, 67.), Gajdos, Kundrák (Haruna, 74.) – Bíró B. (Géresi, 67.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
Gólszerző: Preklet (82.).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában