Győzelem

2023.01.31. 11:03

Országos tornát nyert megyeválogatottunk

Senki sem bizonyult jobbnak Komárom-Esztergom megyénél.

Herczeg István

A győztes csapat

Forrás: Komarom.mlsz.hu

Esztergomban az újonnan megépült városi sportcsarnokban rendezték meg szombaton és vasárnap a Csik Ferenc Emléktornát (Megyei Igazgatóság Labdarúgó Tornája). 16 megye 14 csapata vett részt az eseményen. A mérkőzéseken az MLSZ megyei igazgatóságok társadalmi aktívái, bizottsági és elnökségi tagjai, valamint a főállású dolgozói vettek részt. A tornán több egykori NB1-es vagy válogatott bizottsági tag is pályára lépett. Az eseményt egy gálamérkőzés is színesítette, ahol az MLSZ SE az Esztergomi Öregfiúkkal mérte össze tudását.

Komárom-Esztergom megye a csoportkör során az A-jelű négyesbe került, ahol előbb Fejér megyét sikerült 2-1-re legyűrni, majd Zala és Tolna  megye közös csapata ellen 2-2-es döntetlennel folytatódott a torna. Borsod megye ellen is veretlen maradt a csapatunk, így három mérkőzés után 5 ponttal csoportelsőként jutott tovább az alakulat, holtversenyben Borsoddal, aki viszont kiesett. Fejér és Zala-Tolna búcsúzott. A B-csoportban öt csapat volt, innen Veszprém megye jutott tovább a hármas döntőbe, hiszen 3 meccset megnyert, egyet pedig döntetlenre adott. Kiesett innen Csongrád-Csanád, Budapest, Győr-Moson-Sopron és Nógrád megye igazgatósága. A C-ből Bács-Kiskun kvalifikálta magát, négy meccsből hármat megnyerve. Ugyanilyen eredménnyel zárt Pest és Baranya megye közös válogatottja, de ez már nem ért továbbjutást. Úgyszint búcsúzott Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyék igazgatósága. 

A csoportmérkőzések után a hármas döntőbe Bács-Kiskun, Veszprém és Komárom-Esztergom csapatai jutottak. A tornát végül óriási izgalmak közepette a házigazda Komárom-Esztergom csapata nyerte, megelőzve a második Veszprém és a bronzérmet szerzett Bács-Kiskun megye csapatát. Komárom-Esztergom megye így veretlenül végzett. A díjakat Hernádi Zsolt a MOL Zrt- Elnök-vezérigazgatója, Hernádi Ádám Esztergom Megyei Jogú Város polgármestere és Khéner László MLSZ megyei igazgató adták át.

A győztes Komárom-Esztergom megyei csapat: Erős Gábor, dr. Kancz Csaba, dr. Németh József, György István, Moncz Ferenc, Megyesi László, Nagy Richárd, Szekér Pál, Gombola Gábor, Lahos Sándor, Magyar Sándor, Sárdi Éva, Tóth Attila, Fenyvesi László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában