Dzsúdó

2023.01.28. 12:00

Kitűnően kezdték az évet az ipponosok

Három tatabányai hölgy is aranyérmet szerzett a budapesti rangsorversenyen.

Kun Attila

Aranyos tatabányai lányok: Krüpl Georgina (balról), Varga Réka és Keller Rebeka

Forrás: Facebook/Ippon Judo Tatabánya SE

Az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzői kiválóan kezdték az évet, hiszen három arany- és egy bronzérmet, valamit egy ötödik helyezést értek el a Budapesten, az UTE csarnokában megrendezett felnőtt-junior korosztályú országos rangsorversenyen, amivel az MTK mögött a második helyen végeztek az éremtáblázaton. A női 52 kg-os súlycsoportban Keller Rebeka magabiztosan versenyezve végzett az élen, az egyébként 63 kg-os Krüpl Georgina ezúttal a 70 kilósok között diadalmaskodott, míg a +78 kg-osok között Varga Réka meggyőző fölénnyel győzött. A férfiak 73 kg-os kategóriájában Szabó Áron harmadik lett, míg Miklósvölgyi Dániel 90 kg-ban ötödik. 

– Eredményeink értékét növeli, hogy Varga Rékát leszámítva az összes versenyzőnk ifjúsági és juniorkorú, vagyis náluk idősebbek között érték el ezeket a kiváló eredményeket. Rebeka, Áron és Dani egy téli nemzetközi edzőtáborból érkeztek a versenyre, kicsit fáradtabbak is voltak. Dani így sem állt messze az éremszerzéstől, az elődöntőben szoros meccsen végül waza-arival veszített – értékelt Csernoviczki Csaba, az Ippon Judo Tatabánya SE vezetőedzője.

Keller Rebeka pénteken már nemzetközi versenyen vett részt, a portugáliai Almadában rendezett olimpiai kvalifikációs Grand Prix-viadalon szerepelt az 52 kg-osok mezőnyében. Rebekának nem volt szerencséje a sorsolással, hiszen első ellenfele az olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes, ezt a versenyt is megnyerő brit Chelsie Giles volt, aki ipponnal verte a tatabányai dzsúdóst. Rebakának ez volt egyébként a második felnőtt Grand Prix-versenye, Csernoviczki Csaba elmondása szerint ő a 2028-as olimpiai részvételre pályázhat.

Az Ippon judo Tatabánya SE többi versenyzője sem pihen azonban, hiszen szombaton már a Tatai Edzőtáborban lépnek tatamira ifjúsági országos rangsorversenyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában