Cselgáncs

2023.01.23. 08:14

Három arannyal, egy bronzzal és egy ötödik hellyel nyitották az évet a tatabányai judósok

Kemma.hu

Jól nyitották az évet az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzői

Forrás: Ippon Judo Tatabánya SE/Instagram

A tatabányai Ippon Judo Instagram oldalán büszkélkedett el azzal, hogy versenyzőik milyen jól indították a 2023-as évet. Mint írták, a felnőtt és junior korcsoport összevont országos rangsorversenyén 30 klub tudott érmet szerezni. Az MTK mögött összesítettben második helyen az Ippon Judo Tatabánya (3, 0, 1) zárt megelőzve a KSI SE-t.

Három junior, két ifjúsági és egy felnőtt judokával indultak az év első versenyén. Válogatottjaik a mittersilli edzőtábort követően terhelésből érkeztek a versenyre, ahol három aranyat, egy bronzot és egy ötödik helyet zsebeltek be.

Keller Rebeka -52 kilogramban magabiztos versenyzéssel állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A még csak ifjúsági korú Krüpl Georgina saját súlycsoportjánál feljebb, a felnőttek között bravúrosan versenyezve nyerte meg a női 70 kilogrammot. A klubban már edzőként dolgozó Varga Réka pedig a női +78 kilogramos mezőnyben volt megállíthatatlan, mind a négy mérkőzését ipponnal nyerve.

A férfiaknál az ifjúsági korú Stopp Patrik -66 kilogramban próbált szerencsét, azonban első mérkőzésén alul maradt MTK-s ellenfele ellen. Patrik jövő héten saját korosztályában javíthat. A férfi 73 kilogramban Szabó Áron egy mérkőzést leszámítva minden meccsét megnyerte,így végül bronzérmet szerzett.

Miklósvölgyi Dániel új súlycsoportjában bontogatta szárnyait. A 90 kilogramos mezőnyben a későbbi aranyérmes Tóth Benedek ellen is vezetett wazari-val. Nagyon bíztatóan judózott,  legközelebb talán az érem sem marad el nála. Dani két győztes és két vesztes mérkőzéssel végül ötödik helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában