Labdarúgás

2023.01.24. 12:01

A helyzetek kihasználásán tovább kell javítani Dorogon

Az utolsó felkészülési mérkőzését elveszítő Dorog már a tavaszi rajtra készül.

Kun Attila

Vasárnap már bajnoki meccset játszik a Dorog (piros-feketében)

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Felkészülési mérkőzés

FC Ajka–Dorogi FC 2-1 (1-0)

Dorogi FC: Borsos – Barna, Gyurácz, Preklet, Kovács, Papp, Lénárth, Albert, Magyari, Krunc, Paudits. Cserék: Molnár (kapus), Berkó, Ferkó, Kárász, Lustyik, Szerencsi, Vígh, Harmat, Kotula, Zsemlye. Vezetőedző: Marián Sluka.

A Dorog gólszerzője: Lénárth. 

Ahogyan arról már beszámoltunk, vasárnap lejátszotta a szezonrajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését az NB II. utolsó, 20. helyén álló Dorogi FC, amelyen 2-1-es vereséget szenvedett az ugyancsak másodosztályú Ajka vendégeként. A találkozóról a csapat körüli eseményekről Marián Slukát, a dorogi csapat vezetőedzőjét kérdeztük.

– A találkozót megelőzően elvégeztük a megtervezett munkát, azzal viszont nem terveztünk, hogy az edzőpálya talaja alkalmatlan lesz a játékra Telkiben. Ajkán viszont fűthető a pálya, így végül ott játszottuk le a mérkőzést, amiért köszönet illeti ellenfelünket. Az első félidőben ugyan még nem volt tökéletes a játéktér, a másodikban azonban már nem volt probléma. Az első félidőben egy kapushiba után kaptunk gólt, a másodikban viszont szervezettebben, agresszívebben játszottunk, magasabbra toltuk a védekezésünket és egy begyakorolt figura után egy szögletet követően egyenlítettünk. Később kaptunk egy lesgyanús gólt, amely előtt párharcot veszítettünk. Ez a későbbiekben nem történhet meg, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Több volt ebben a mérkőzésben, két kapufát is lőttünk, de a helyzetek kihasználásával továbbra is vannak problémáink. A szervezettséggel és a hozzáállással viszont nem volt gond. Összességében egy erős ellenféllel szemben hasznos, jó iramú mérkőzést játszottunk.

Marián Sluka kitért a játékoskeretet érintő változásokra is. 

– Eddig három labdarúgót igazoltunk a III. kerülettől érkező középhátvád, Preklet Csaba, a Diósgyőrtől megszerzett védő, Kotula Máté és a Topolyáról igazolt csatár, Krunc Márió személyében, de még szükségünk van a támadósor és a jobb szél megerősítésére is. Bízom benne, hogy Vasastól kölcsönkapott labdarúgóink, Kapornai Ákos, Szalai József, Szilágyi Szabolcs és Sztojka Dominik is velünk tart tavasszal, nagy szükségünk lenne rájuk. 

A Dorog a hétvégén már megkezdi a 2022-23-as bajnoki szezon tavaszi idényét, a csapat vasárnap Gyirmóton lép pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában