Siker

2022.12.06. 07:14

Pekler Zalán bronzérmes helyen zárt Kairóban

A komáromi sportlövő remekül teljesített az év végi versenyen, némi szerencse hiányzott

H. I.

Pekler Zalán világcsúcsot lőtt

Forrás: NSO

Pekler Zalán bronzérmes lett a puskások három testhelyzetű versenyszámában Kairóban, a sportlövők világkupadöntőjét tavaly felváltó Elnök Kupán. A nyolcas döntőbe 588 körrel az ötödik helyen jutott be, ahol a szabályok szerint az első két helyen végző külön mérkőzést vívott az aranyéremért. Pekler Zalán a svájci Jan Lochbihlerrel 406,7 körrel holtversenyben a második-harmadik helyen végzett az 50 méteres számban, a szétlövés azonban a svájcinak kedvezett (10,4-9,9). Az aranymérkőzésen a cseh Petr Nymbursky 16-14-re jobbnak bizonyult Lochbihlernél. 

„Nagyon örülök a bronz­éremnek. Rengeteget dolgoztam ezért, és a sok munka gyümölcse beérett” – idézte Peklert a hazai szövetség közleménye. „A 2022-es év nagyon jól sikerült számomra az 50 méteres versenyszámokban, az Elnök Kupa mellett két világkupaversenyen is dobogóra tudtam állni. Itt, Kairóban most nagyon picin múlott, hogy nem jutottam el az aranymérkőzésig. A szétlövésben a szerencse nem állt mellém, de emiatt sem tudok búslakodni, az érem kárpótol mindenért.” Major Veronika pisztolyban negyedik lett 12 találattal. Az alapversenyből 587 körös teljesítménnyel másodikként jutott a nyolcas döntőbe, ahol a versenyzők két négyes csoportban folytatták. Az első két-két helyezett került az érmek sorsáról döntő utolsó szakaszba. Major a saját négyes csoportjában második lett. 

A 13 találatos szingapúri Hsziu Hung Teh mögött hármas holtverseny alakult ki az osztrák Sylvia Steiner, a thaiföldi Tanyaporn Prucksakorn és a magyar versenyző között, a szétlövés pedig Majornak sikerült a legjobban: az ötlövéses sorozatban négy találatot ért el, míg két ellenfele csak hármat-hármat. A 25 méteres szám éremcsatája során a német Doreen Vennekamp volt a legjobb 31 találattal, így az ő nyakába akasztották az aranyérmet, a francia Camille Jedrzejewski végzett a második helyen, míg Hsziu a harmadikon. A magyar küldöttség két bronz­éremmel zárta az Elnök Kupát. Pekler előtt, pénteken Péni István végzett harmadikként légpuskában. Az Elnök Kupán az olimpiai egyéni számok szerepelnek, és minden győztes 15 ezer eurót kap, illetve az év sportlövőjének járó elismerést is elnyeri. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában