Kézilabda

2022.12.20. 07:13

Nemzetközi kupaszereplést érő helyen állnak a Kék Tigrisek

Új csapattal és új edzővel vágott neki az új bajnokságnak a MOL Tatabánya KC. Az őszi szezon zárását követően a tabella harmadik helyén várhatja a társaság a pontvadászat folytatását.

Petrik József

Az őszi idényben összességében nem lehetett panasz a Tatabánya (kékben) szereplésére

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

A Tatabánya tíz győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel fejezte be az őszi idényt. Ez úgymond időarányosan megfelel az eredeti elképzeléseknek. Egyebek mellett erről is beszélgettünk az együttes vezetőedzőjével, Tombor Csabával. 

– Mint új edző egy szinte teljesen új csapattal kezdtem meg a közös munkát. Gyakorlatilag a junior-világbajnokságról érkeztem Tatabányára. Elsődleges feladatomnak, a közeli stratégiának azt tekintettem, hogy a régi tatabányai hagyományokhoz híven egy stabil védekezésre épülő játékot alakítsunk ki. Ez nehéz feladatnak ígérkezett és még ígérkezik is, hiszen ez egy folyamat – emelte ki a szakvezető.

A Kék Tigrisek két védekezési forma tökéletesítésén fáradoznak a kezdetek óta. Az egyik, az úgynevezett hatos falas, a másik pedig az öt plusz egyes. Néhány megingástól eltekintve a „dolog” eddig működött, ez alól legfeljebb a NEKA elleni döntetlen, valamint a Komlóval vívott mérkőzés második félideje, illetve a ceglédi meccs utolsó tíz perce jelenthetett kivételt ősszel. 

– A távolabbi célunk az, hogy a bajnokságot olyan pozícióban zárjuk, amely nemzetközi kupaszereplést ér. Azt azonban meg kell jegyezni, hogy az őszi sorsolásunk volt a kedvezőbb, mert tavasszal szinte minden riválisunkhoz utaznunk kell. Persze az idegenben, illetve a hazai pályán lejátszott mérkőzéseink teljesítménye között nem volt jelentősebb különbség, de természetesen mi is sokkal jobban szeretünk itthon, lelkes és nagyszámú szurkolótáborunk előtt mérkőzni. Úgy gondolom, összességében ősszel jó úton haladtunk, egyelőre számunkra a tabella is szépen fest – fogalmazott Tombor Csaba.

A tatabányaiak szakvezetője szólt arról is, hogy az eddigi eredményes szereplés a csapat érdeme. Annak dacára, hogy vannak játékosok, akik gyorsabban sajátították el a taktikai elemeket, és akadnak, akiknek a beilleszkedése hosszabb időt vett igénybe. De igazából kevés negatívummal tudná illetni játékosait Tombor Csaba. 
– A siker mindig a jó csapatmunka eredménye – hangsúlyozta a Bányász szakvezetője. – De néhányan kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak szinte folyamatosan. PedroRodríguezre, Josip Pericre, Ancsin Gáborra vagy éppen Petar Topicra gondolok... 

Az őszi menetelés folytatására jövő januárban kezdi meg a közös felkészülést a Kék Tigrisek csapata. De a vezetőedző elmondása szerint már a két ünnep között megkezdik a játékosok az edzéseket, mégpedig otthon. Aztán január 9-én következik a az állapotfelmérés, majd mintegy három és fél hetes intenzív, közös gyakorlás. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában