Győzni kell

2022.12.20. 19:34

Magyar Kupa-részvételt érhet a pénteki meccs az oroszlányiaknak

Azt túlzás lenne állítani, hogy jó formában lévő csapatok mérik össze az erejüket péntek este az „Akácban”, hiszen az Oroszlány zsinórban négy, a Szeged pedig öt vereséget számlál a bajnokságban. Az OSE csapatának azonban kulcsfontosságú ez a mérkőzés.

Kun Attila

Létfontosságú a győzelem az MVM-OSE Lions csapatának

Forrás: 24 Óra

Fotó: N. Á.

A Szegedé a jelenlegi legrosszabb mutató az élvonalban, az MVM-OSE Lionsé pedig (a Honvéddal holtversenyben) a második... Ami a két csapat eddigi szezonbeli szereplését illeti, az MVM-OSE 5-7-es mérleggel a kilencedik, a Szedeák 2-10-zel a 12. helyen áll. Ami a helyezéseket és a mutatott formát illeti, korántsem beszélhetünk rangadóról, azonban mégis ez lesz a forduló egyik legfontosabb mérkőzése. 

A tavasszal sorra kerülő Magyar Kupában ugyanis csak az a nyolc élvonalbeli csapat indulhat, amely az alapszakasz első fele, tehát 13 forduló után az első nyolc hely valamelyikén áll. A jelenlegi első hét helye már biztos az MK-ban, a nyolcadik helyre viszont még három csapat pályázik. A nyolcadik helyen 6-6-os mérleggel álló Körmend sorsa a saját kezében van, ha pénteken (ugyancsak 18 órától) legyőzi az Atomerőműt Pakson, mindenképpen ott lesz a Magyar Kupában. 

A Liosnak csak egy lehetősége van: ma meg kell vernie a Szegedet, az Atomerőműek pedig a Körmendet. Ebben az esetben az Oroszlány és a Körmend is 6-7-es mérleggel zárja az alapszakasz első felét, de miután a két csapat egymás elleni mérkőzését az Oroszlány nyerte (104-98-ra, még az első fordulóban), így a Lions lesz a főtáblás. Ha a Lions veszít, nincs miről beszélni... 

A harmadik aspiráns egyébként az ugyancsak 5-7-tel álló Debrecen, amely körmendi és oroszlányi vereség esetén (és persze ha holnap nyer Kaposváron) kerülhet a legjobb nyolc közé (a körmendieket ők is legyőzték az alapszakaszban, az Oroszlánytól kikaptak 80-79-re). A ma esti mérkőzés tehát kiemelten fontos lesz az oroszlányiak számára, és nem csak azért, hogy lezárják négymeccses vereségszériájukat. A hazai szurkolótáboron biztosan nem fog múlni a győzelem...

– Védekezésben okosabbnak kell lennünk, támadásban pedig sokkal többet kell osztozkodnunk a labdán, hogy le tudjuk győzni az agresszívan játszó és atletikus szegedi csapatot – nyilatkozta a kulcsfontosságú összecsapás előtt Simon Petrov, az MVM-OSE Lions vezetőedzője.

Kosárlabda, NB I. A, férfi, alapszakasz, 13. forduló
MVM-OSE Lions–Naturtex-SZTE-Szedeák
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, szerda, 18 óra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában