Kézilabda

2022.12.16. 21:20

Látványos győzelemmel zárták az őszi szezont a Kék Tigrisek

A Tombor-legénységet semmi sem zökkentette ki a Dabas elleni meccsen.

Petrik József

Első tétmeccsét játssza idén a MOL Tatabáyna

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Helyenként egészen látványos játékkal és győzelemmel búcsúztatta az óesztendőt és lelkes szurkolóit a MOL Tatabánya KC. A Tombor-csapat néhány kisebb megingástól eltekintve végig dominált a mérkőzés során.

Az első pillanatok zaklatott játéka után a Kék Tigrisek egyértelműen átvették a találkozó irányítását. Jól működött a hazaiak védekezése, és Székely Márton is remekelt a kapuban. Ez pedig megalapozta egy tetemesebb tatabányai előny kialakítását. Aztán az első játékrész utolsó perceiben a házigazdák néhány könnyelmű megoldását megbosszulták a lelkes vendégek, bár a félidő lefújására már helyre állt a „rend” a pályán és az eredményjelző táblán egyaránt.

A szünet után hat perc alatt négyszer került emberhátrányba a Tatabánya. Ám ezt a kritikus helyzetet is átvészelték a hazaiak, csak az emberhátrányos helyzetek miatt folyamatosan megtört a Bányász lendülete. Ennek dacára sem változott a játékképe, így vastaps közepette, magabiztos győzelemmel zárt az őszi idényt a MOL Tatabánya KC.

Tombor Csaba: – Az öt az egyes védekezésünkkel alaposan megleptük az ellenfelünket. Ennek ellenére, akadtak a mérkőzésnek olyan periódusai, ami nem nagyon tetszett. De összességében elégedett vagyok a látottakkal, és a srácok szezonbeli hozzáállásával.

Tomori Győző: – Igyekeztünk minél nagyobb ellenállást tanúsítani, ám az első félidőben a ki nem kényszerített hibáinkat jól használta ki a Tatabánya. Ennyi ilyen hibát senkivel szemben nem bír ki a csapatunk.

Kézilabda NB I. férfi, 13. forduló
MOL Tatabánya KC – Dabas KC 38-27 (20-14)
Tatabánya, multifunkcionális sportcsarnok, 2000 néző, vezette: Bujdosó M., Horváth V.
TATABÁNYA: Székely M. – P. Rodríguez 9, Ancsin G. 3, Peric 3 (1), Topic 7, Győri M. 3, Ugalde 3. Csere: Nagy Benedek (kapus), Pegel 4, Maras 1, Ubornyák 2, Obradovics, Hornyák B. 1, Bodor 2, Edwards. Edző: Tombor Csaba.
DABAS: Pallag 1 – Horvat 2 (1), Ács T. 2, Garajszki 1, Koller 2, Szöllősi Sz. 4, Tarabochia 1. Csere: Nagy T. (kapus), Zdolik 7, Laurinyecz 1, Fekete B. 3, Katona A., Bálint B. 3 (1), Bognár N., Hutvágner. Edző: Tomori Győző.
Az eredmény alakulása: 5.p.: 3-2. 13.p.: 8-4. 18.p.: 12-5. 25.p.: 17-8. 28.p.: 17-13. 35.p.: 23-15. 48.p.: 32-22. 53.p.: 35-23. Kiállítások: 12, illetve 2 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 5/2.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában