Rangadó

2022.12.10. 06:00

Ismét kemény csatára van kilátás a Balaton partján

Újabb kellemetlen ellenfél vár a Kék Tigrisekre a Balaton partján. Tombor Csaba vezetőedző csapata a kézilabda akadémia fiataljaival találkozik idegenben. Ám a vendégek célja nem lehet más, mint a két pont megszerzése.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A Tatabánya kétszer annyi pontot – 18-at - gyűjtött, mint a NEKA, és a vendégek hét hellyel előzik meg a házigazdákat a tabellán. Ennek ellenére, a Kék Tigrisek mestere, Tombor Csaba kiemelte, hogy egy gyors, kellemetlen ellenfélhez látogatnak, amely nagyon taktikusan kézilabdázik.

- Éppen ezért tartom fontosnak, hogy már a meccs elejétől mi domináljunk – hangsúlyozta. – Óriási hiba lenne alábecsülni a házigazdákat. Nagyon nem szeretném, ha a fejünkre nőnének. Sokan talán fanyalogtak, hogy egy góllal vertük meg a Balatonfüredet, de számunkra most a győzelem volt a legfontosabb. Nem szégyenként kell megélni ezt az eredményt, hanem igaz fegyvertényként, hogy egy Európa Ligás csapatot győztünk le…

A tatabányai szakvezető szólt arról is, visszakanyarodva az elmúlt fordulóra, hogy az jó előjel viszont, ha visszafogottabb teljesítménnyel is hozza a mérkőzéseket a csapat.

- Úgy gondolom, most már kicsit frissebbek leszünk – fogalmazott Tombor Csaba. – A fejekben is helyre tettük a dolgokat, azaz felkészülten várjuk a találkozót. Ahogy legutóbbi is mondtam, tesszük a dolgunkat, de még mindig lehetne egy kissé bővebb a keretünk, hogy még magabiztosabbak lehessünk.

Jelenleg csak Ugalde játéka kérdéses a Bányásznál, mivel a vezetőedző nem akarja kockáztatni a spanyol szélső, úgymond rásérülését. Ugaldére ugyanis a továbbiakban is nagy szüksége van és lesz a Kék Tigriseknek mind támadásban, mind védekezésben… Tombor Csaba még azt is hozzátette, hogy nagyon számít arra, hogy sok lelkes szurkoló kíséri el a kedvenceket a Balaton-parti partira…

Kézilabda NB I., férfi, 12. forduló
HSA NEKA – MOL Tatabánya KC
Balatonboglár, szombat: 18 óra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában