Kosárlabda

2022.12.28. 21:47

Elveszítette utolsó idei mérkőzését az Oroszlány

Soknak bizonyult a félidőre összeszedett tízpontos hátrány

Kun Attila

Jacob Calloway (labdával) volt az oroszlányiak legeredményesebb játékosa

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Kosárlabda, NB I. A, alapszakasz, férfi, 14. forduló

Egis Körmend–MVM-OSE Lions 89-85 (21-18, 24-17, 18-19, 26-31)

Körmend, vezette: Benczur T., Minár L. B. Földesi Á.

Oroszlány: Dimitrijevics 17/3, Ruják, Carev 9/3, Calloway 22/9, Krestinin 6. Csere: Illés 8/6, Dorogi 1, Barnjak 12/9, Werner 8, Mucza 2. Vezetőedző: Simon Petrov.

Pikáns mérkőzésre készült az Oroszlány Körmenden, hiszen a Lions éppen az előző fordulóban, az alapszakasz féltávjánál jött fel a bajnokság nyolcadik helyére a vasiakat megelőzve, kiharcolva ezzel a Magyar Kupa-részvételt (ahonnan így a Körmend lemaradt). Ráadásul az MVM-OSE a bajnokság első fordulójában olyat tett, amit az élvonalba történő visszajutása óta még nem: hazai pályán győzte le a Körmendet (a két, a 13. forduló után azonos mérleggel álló csapat párharcában ez döntött a nyolcadik helyről az Oroszlány javára), vagyis a házigazdának volt miért visszavágnia az Oroszlánynak.

Az első negyedet a hazai csapat kezdte jobban, az MVM-OSE azonban a játékrész közepére fordítani tudott. A negyed vége a hazai csapaté volt, amely három pontos előnnyel kezdhette a második tíz percet. Ott hasonló forgatókönyv szerint alakult a mérkőzés: a hazaiak elhúztak nyolc ponttal (28-20), az Oroszlány egyenlített (28-28), de a negyed vége ismét a Körmendé volt, amely tíz ponttal vezetett a nagyszünetben. A harmadik negyedben a házigazda tartotta a tíz pont köröli különbséget, a vendégcsapat mindössze egy pontot tudott faragni a hátrányán. A záró játékrészt remekül kezdte a Lions, 65-64-nél egy pontra zárkózott fel. A Körmend azonban a szenzációsan játszó, 30 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyuló Mitchell, valamint a 22-ig jutó Moore (ugyanennyit szerzett az oroszlányi Calloway is) vezetésével már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában